Dan Voiculescu, despre privatizarea ICA: Dosarul se va numi „Telepatia” VIDEO

Dan Voiculescu a fost audiat din nou, joi, la Tribunalul Bucureşti în dosarul ICA. În dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, Voiculescu este acuzat de către procurori că ar fi cumpărat 3,6 hectare de teren si un hectar de construcţii în Băneasa la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 07:02
Dan Voiculescu, despre privatizarea ICA: Dosarul se va numi „Telepatia” VIDEO

Dan Voiculescu a declarat la ieşirea de la Tribunal că nu există nicio probă în dosarul privatizării ICA care să-l incrimineze.

„Nu există nicio probă, nici directă, nici indirectă în ce mă priveşte. Nici măcar un indiciu nu se referă la mine. Un singur indiciu ar exista, şi anume că l-am influenţat telepatic. Cred că dosarul se va numi Telepatia”, a explicat Dan Voiculescu.

Instanţa a reluat, joi, dezbaterile în dosarul privind modul în care a fost privatizat ICA.

Cu acest prilej, a fost audiat, din nou, inculpatul Nicolae Vlad Săvulescu, fost şef al Direcţiei privatizări-concesionare din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Acesta a arătat, în esenţă, că ICA nu a fost singurul institut în cazul căruia a întocmit documentaţia şi că pentru toate entităţile privatizate în mandatul lui au fost folosite aceleaşi prerogative legale.

Săvulescu a arătat că nu înţelege de ce procurorii anticorupţie susţin că doar în cazul ICA s-au comis ilegalităţi la privatizare.

După audierea acestuia, instanţa a dispus citarea cu mandate de aducere a lui Laurenţiu Lupu – martor propus de apărare.

Instanţa a mai arătat că singurul termen pe care îl mai acordă acestui dosar este 29 august, solicitând avocaţilor să-şi pregătească pledoariile finale pentru această dată.

Dan Voiculescu a fost audiat la Tribunal, în acelaşi dosar, luna trecută, acesta susţinând că este nevinovat.

La întrebările puse de judecătoarea Graţiela Constantin şi de procurorul de şedinţă, Dan Voiculescu a repetat în mai multe rânduri că nu a avut nicio implicare în privatizarea ICA şi că nu a avut relaţii speciale cu ceilalţi inculpaţi din dosar, inclusiv cu Gheorghe Mencinicopschi şi Sorin Pantiş. Voiculescu a mai spus ca acuzaţiile pe care i le aduce DNA în acest dosar sunt „superstiţii şi poveşti”.