Dana Budeanu, indignată de faptul că elevii studiază educaţia pentru sănătate în şcoli: „Eu am controlul total a ceea ce învaţă sau citesc fetele mele. Nu există că impune cineva”

Dana Budeanu este mama gemenelor Maria şi Dana, în vârstă de 17 ani. Creatoarea de modă îşi ţine copiii departe de tot ce încântă tânăra generaţie în zilele noastre: de viaţa mondenă, de showbiz, de gadgeturi. Deşi sunt aproape majore, Maria şi Dana nu au nici măcar telefoane mobile.

12 sept. 2022, 10:38

Dana Budeanu este este foarte preocupată de modul în care fetele Maria şi Dana cresc şi se dezvoltă. Unii ar spune că educaţia pe care creatoarea de modă le-o dă fetelor este una foarte strictă, dar ea este de părere că, în acest fel, le prelungeşte copilăria.

Atunci când mama lor decide să posteze poze cu ele pe reţelele sociale, o face într-un mod aparte: niciodată cu faţa, astfel încât să nu le recunoască nimeni chipul.

Vreau să le prelungesc copilăria. Şi te asigur că sunt mult mai pregătite pentru viaţă decât orice copil care are acces la altceva”, a spus Dana Budeanu, în urmă cu mai mult timp, potrivit Viva.ro.

Dana Budeanu, revoltată de obligativitatea studierii educaţiei pentru sănătate în şcoli: „Sper că oamenii se vor trezi, că eu nu am nicio miză, să stau să fac că diavolul tazmanian”

Recent, Dana Budeanu a vorbit, la România TV, despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli, o temă atât de dezbătută şi de controversată. Creatoarea de modă s-a referit la cum a simţit pe propria piele aceste tendinţe atunci când a studiat în Marea Britanie.

Citeste si EXCLUSIV Dana Budeanu anunţă sfârşitul războiului: „Nu va mai dura, pentru că state precum Franţa şi Germania nu vor muri de frig pentru că vrea Zelenski bombe”

Și când am terminat eu facultatea în Marea Britanie există deja o direcție implementată de acest val progresist. Eram încurajați să lucrăm și să avem idei doar în grup, vezi, Doamne cel mai bine e să ai idei în urmă unui brainstorming. Aici suntem în aceeași situație, eu am două fete la școală, dar eu sunt în control total asupra a ceea ce învață și citesc, dar nu toți părinții sunt Dana Budeanu. Din nou, fiecare stat își face legile educației și programa școlară.

Nu există că impune cineva. Că a acceptat Universitatea București acest curs. Statul hotărăște, ăsta în care nu mai am încredere, dar eu sunt o idealistă, sper că oamenii se vor trezi, că eu nu am nicio miză, să stau să fac că diavolul tazmanian. Eu am urlat cinci zile încontinuu ca părinții să aibă voie să între azi în școli cu copiii. Revoluția este a fiecăruia. Am trăit mulți ani în Marea Britanie și am văzut cum e acolo. Nimeni nu poate să te calce pe cap, pentru că nimeni nu se supune. Au zis că de a doua zi mască în metrou. S-au dus 20%. Au mai zis o dată. A două zi au venit 10%. Apoi au zis „bun, cine vrea, masca în metrou”. Ieri erau 690.000 de oameni care refuzau să își plătească facturile în Marea Britanie. Când se strâng 1 milion, pot merge să stea la masă cu Guvernul”, a spus Dana Budeanu la România TV.

Reamintim că, la sfârşitul lunii iunie 2022, Camera Deputaţilor a votat introducerea educației sexuale în şcoli. Disciplina se va studia doar din clasa a 8-a și doar cu acordul scris al părinților. În lege nu apare însă sintagma ”educație sexuală”, ci „educație pentru viață” și „educație sanitară”. Programele ce vor putea fi predate au ca scops prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore, un flagel social în România.

Citeste si Dana Budeanu anunţă vremuri grele: „Se închid combinate, fabrici, ăsta e crudul adevăr. Iarna va avea costuri colosale”