Dana Budeanu, pusă la punct de o profesoară: „V-aţi adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi. E ok, atât aţi putut”

Creatoarea de modă Dana Budeanu a vorbit în repetate rânduri despre greva profesorilor, cel mai amplu interviu desfăşurându-se chiar la România TV, în compania lui Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii de prime time Punctul Culminant.

26 mai 2023, 08:50
Dana Budeanu, pusă la punct de o profesoară: „V-aţi adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi. E ok, atât aţi putut”

Dana Budeanu a declarat în emisiunea lui Victor Ciutacu că susţine, în principiu, greva profesorilor, dar a precizat că alegerea momentului de către sindicatele din învăţământ are dedesubturi politice, fiind menit să strice începutul guvernării lui Marcel Ciolacu.

În plus, creatoarea a spus că majoritatea profesorilor sunt slab pregătiţi iar salarizarea acestora ar trebui să aibă la bază performanţele, măsurabile în rezultatele elevilor la examene.

O profesoară din România a contrat-o dur pe Facebook, pe un grup de profesori. Cadrul didactic a subliniat că are studii superioare și note foarte bune obținute la titualizare, însă de curând a primit un mesaj neplăcut din partea unui părinte. Profesoara se numără printre cei care-și dau interesul pentru elevi, dar cu toate acestea are un salariu de numai 3.000 de lei.

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună.

Din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor.

Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Citeşte şi: BREAKING NEWS: Mare sfidare! Guvernul oferă profesorilor ajutoare „anti-sărăcie” de 2.500 de lei și o majorare cu 9% pentru personalul nedidactic (VIDEO)

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde.

Mi-a spus atât: «Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!».Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns”, este o parte din mesajul profesoarei din România din mediul virtual, potrivit Fanatik.

Profesoara a continuat postarea din social media, precizând că nimeni nu știe rezultatele pe care le-a avut cu elevii săi, orele de recuperare pentru care nu a fost plătită sau serile în care a stat pregătind lecțiile pentru a doua zi.

A studiat în țară pentru că părinții nu și-au permis să o trimită în străinătate, făcând trimitere la gemenele Danei Budeanu care învață la o școală privată din Capitală. A făcut 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizare, definitivat și gradul II, toate cu media peste 9.

„A folosit acest cuvânt, pentru că și dumneavoastră ați ieșit public pe post și v-ați permis să spuneți profesorilor: «Marș!». Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi (…) se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini.

Îmi cer iertare față de mine că au fost zile când v-am admirat curajul. Doamna Budeanu, mi-ați dat o lecție! M-ați ajutat să înțeleg că, în această țară, educația nu se poate face cu zâmbet. E ok….atât ați putut…”, a încheiat cadrul didactic.

Dana Budeanu a scris zilele trecute pe Facebook, un mesaj amplu în care îi condamnă pe profesori, spunând că demersul lor este exclusiv împotriva copiilor „defavorizați”.

Citeşte şi: George Simion, virulent: „Guvernul Ciucă prelungește exploatările pentru OMV în România până în 2042!” / „Se dau bani pentru sinecuri și tancuri din 1999, dar nu sunt bani pentru profesorii aflați în grevă!” | EXCLUSIV

„BUNA DIMINEATA!

TUTUROR PROFESORILOR CARE AZI NU AU INTRAT IN GREVA SI S AU GANDIT LA COPIII NOSTRI NEVINOVATI SI BUNI, RESPECTANDU SI VOCATIA SFANTA DE DASCALI, CARE ALATURI DE PREOTII SI MEDICII VREMURILOR, AU TINUT PE UMERI SPIRITUL ACESTEI NATII DE VEACURI!

RESPECT TUTUROR PROFESORILOR CARE NU I AU UITAT PE CEI CARE:

1. Nu si permit sa plateasca sutele de lei  pe orele de meditatii ale profesorilor care azi cer salarii si invata doar la clasa pentru examene!
2. Nu si permit sa urmeze cu 15-20 mii lei after school urile invatatorilor, profesorilor si directorilor scolilor unde sunt inscrisi!
3. Vin la scoala si invata pe branci si si respecta dascalii!

4. Nu si permit sapte schimburi se haine pe saptamana, pentru a defila la ore si a nu fi umiliti de pramatiile impotriva carora grevistii nu iau nicio atitudine!
5. Sunt olimpici si inca cred in romania cu adevarat educata!
6. Au asteptat cu sufletul la gura sfarsitul de gimnaziu si liceu si mediile care sa i duca mai departe!

7. Saraci si defavorizati, cu familii greu incercate, isi cheltuie ultimul banut pentru a putea fi si ei in rand cu ceilalti fericiti ai sortii!

PENTRU RESTUL, CA PARINTE, MARTOR DOISPREZECE ANI LA ACEST SISTEM, NU AM NICIUN RESPECT! ZERO!

PROFESORII ADEVARATI SUNT CEI TITULARIZATI CU NOTE FOARTE MARI, CARE AU REZISTAT PRINTRE BEIZADELELE ADUSE SI BAGATE IN SISTEM PE PILE SI CONCURSURI MASLUITE, HOTARATE DE INSPECTORI NUMITI POLITIC SI FARA NICIUN MERIT!

ASTA E ROMANIA EDUCATA SI ATAT!”, a fost mesajul Danei Budeanu pe Facebook.

Citeşte şi: Anunţul Guvernului pentru profesori: Aici nu suntem la piaţă şi ca atare nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall