Dana Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat. Ce îi îndeamnă pe oameni

Dana Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat. Mai multe vedete și-au exprimat opinia vizavi de acest subiect, care a devenit unul destul de controversat. Printre ele, se află și designerul, care, după cum știe toată lumea, se implică în discuțiile ce țin de politică.

09 mart. 2023, 22:56
Dana  Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat. Ce îi îndeamnă pe oameni
Dana Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat

Dana Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat. Decizia unui lanț de supermarketuri din România de a introduce sisteme automate și de a elimina casieriile a stârnit indignare în rândul unor clienți, în special printre persoanele în vârstă care nu se simt confortabil cu utilizarea tehnologiei.

Dana Budeanu, reacție în scandalul caselor de marcat

Într-o postare publicată pe contul său de Instagram, vedeta a încurajat consumatorii să ia legătura cu fermierii locali și să cumpere produsele lor, subliniind astfel importanța susținerii producătorilor autohtoni.

Ia de la țăran. Mâncați românește de la fermierii noștri frumoși și buni”, a scris Dana Budeanu pe Instagram.

În timp ce unii au considerat că această schimbare este un pas înainte și că va aduce beneficii, alții au subliniat preocuparea lor față de impactul social pe care îl poate avea această modificari. În general, reacțiile vedetelor au fost variate, iar unele dintre acestea au fost controversate sau au atras critici.

Citește și: Dana Budeanu se implică în scandalul caselor selfpay și îl atacă dur pe George Buhnici: ”Creier se găsește la supermarket?”

Dan Negru, despre concedierea casierilor

Dan Negru spune că, în realitate, alta este problema. Oamenii ar trebui să înceapă să-și ceară drepturile, iar casierii nu fac o excepție. Acesta consideră că vina este a celor care nu se fac auziți și a celor care acceptă să lucreze pe venitul minim pe economie, chiar dacă afacerea are un proft extrem de mare pentru șefii lor.

Vreo 2-3000 de lei căștigă un casier la supermarket. Ăsta e subiectul, nu roboții. Roboții sunt pista falsă, fenta după care m-am dus și eu!

N-am văzut casieri care să-și ceară drepturile in stradă, să pună presiune pe patronii care au profituri comparabile cu orice altă țară europeană dar le oferă salarii la jumate. Bugetari am văzut! Cu statul român ne permitem orice.

Să-l hulim, să-l umilim, să ieșim in stradă împotriva lui. Cu patronii suntem mielușei. Am fost mereu așa. In perioada interbelică, in anii ’30, in Anglia venitul național pe cap de locuitor era 378 dolari, in Germania era 338 dolari. La noi era 76 de dolari. Noi suntem roboții cu capul plecat pentru că ceea ce permiți o dată va continua și altă dată!”, este mesajul scris de Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.