EXCLUSIV| Dana Budeanu se întoarce la origini! ”Magia satului este unică. Ea poate transforma și un suflet rătăcit înapoi în om”

Dana Budeanu vrea să se întoarcă la originile neamului românesc și a declarat în exclusivitate, de Ziua Națională a României, la România TV, că ar da oricând orașul pe sat.

01 dec. 2023, 21:24
EXCLUSIV| Dana Budeanu se întoarce la origini! ”Magia satului este unică. Ea poate transforma și un suflet rătăcit înapoi în om”

Dana Budeanu se întoarce la origini! Designerul a afirmat în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu că magia satului este unică și poate transforma chiar și cel mai rătăcit suflet într-un om.

Citește și Dana Budeanu, despre ameţitele care pun filtre pe Facebook şi Instagram: „Sunteți atât de disperate să vă stricați fața. Arătați toate la fel”

Dana Budeanu se întoarce la origini!

Vedeta a subliniat că lumea satului este atât de spectaculoasă încât i-a acaparat până și pe progresiști.

”M-aș duce să stau la sat, eu nu am crescut la sat, vorbesc însă despre frumusețea lui, unde s-au întors tocmai tinerii progresiști și au creat mici afaceri. Cum credeți ca au ajuns la concluzia asta? Pentru că a devenit brusc modern, când era modern să fii corporatist, s-au dus la corporații și când a devenit modern să fii eco, opaaa. S-au dus pe moda doar că magia satului este unică. Ea poate transforma și un suflet rătăcit înapoi în om. Magia satului e unică, când ajungi acolo, oricât de progresisto-vizionaro ai fi, cumva satul te așteaptă să îți revii și îți dă acest timp. Și când te întorci magia lui te acaparează definitiv. Pe vremea ministrului Daea exista chiar un fel de sindicat de tineri fermieri care cereau tot felul de chestii, cum e prima casă, prima vacă, voiau să facă un program, n-am follow up, dar probabil că vor fi ajutați, gândiți-vă că acel tânăr care înainte urla în piața că vine ciuma roșie, s-a întors la origini. Nu exista nimic fără bază. Satul îi convinge, e un lucru care nu se poate explica, peste tot există locuri în aceasta țară unde nu îți poți explica ce simți. Simți ce simt toți acești sfinți, pentru mine sunt sfinți cei care încă trăiesc la sate și ne duc pe umeri, ei sunt adevărații naționaliști, oamenii care, si o să citez, nu îi mai știu numele, pentru ca eu mă uit seara la acești bătrâni, care ne spun niște lucruri atât de simple, dar atât de importante și eu nu sunt vreo prefăcută. Pur și simplu vocea lor, faptul că ne arată că permanența există, noi dăinuim datorita lor. Noi nu putem duce o țară mai departe, noi luptăm pentru că toată lumea să poată să înțeleagă ce poate duce o țară mai departe, poate lupta noastră contează, eu o duc undeva”, a declarat dana Budeanu, în exclusivitate, la România TV.

Dana Budeanu a subliniat că patriotismul echivalează cu credința și asta pentru că nu ai cum să îți iubești țara, fără să îl iubești pe Dumnezeu.

”Nu ai cum să iubești o tara independent de ceea ce aceasta tara este ca fiinta, iar noi impreuna toti suntem Dumnezeu. Nu ai cum sa fii patriot daca nu crezi in Dumnezeu, ar insemna ca nu crezi in noi toti. Noi toti doar impreuna putem fi dumnezeu, care ne cere sa fim uniti. Nu conteaza unde suntem plecati, ce am ales sa facem cu vietile noastre, chestia asta cu a desparti diaspora de romanii care au ramas aici e o prostie, eu sunt foarte mandra cu diaspora mea, chiar si cu cei care pleaca sa mai faca si prostii. Eu nu am o problema cu nimeni din diaspora, da, nu sunt fericita ca din cauza lor toti au de suferit implicit. Un mic egoism ma face sa ma bucur putin ca multi s-au dus si un trai bun si multe sanse, dar eu niciodata nu am inteles si cunosc foarte multi romani care traiesc peste tot si am romance care vin la evenimentele mele, 30% sunt din diaspora, nu am vazut niciuna nefericita, care sa zica ca ii vine sa isi taie vene, nu, dimpotriva.

Si ca sa vedeti cat de uniti suntem, pe mine diaspora ma cunoaste, diaspora se uita la tine, suntem impreuna, poate ca ar trebui facut si se poate face ar fi cumva ca autoritatile din Romania sa incerce sa lege niste punti mai stranse si consulatele, unde este un talmes balmes si este o nenorocire si nu vom face astazi deloc politica, unde au fost trimisi neterminati, care nu stiu sau nu vor sa isi faca treaba. Daca si-ar face-o , pentru ca repet, diaspora are fiecare tara si nemtii au diaspora, de exemplu, si ei sunt multi”, a mai spus Dana Budeanu.

Designerul a vorbit și despre situația românilor plecați la muncă în străinătate care umiliți de angajatorii lor.

”In Romania jumate muncesc jumate nu. La tine acolo unde lucrati voi, jumate lucreaza jumate nu, peste tot e asa, unii lcurau altii pontau. Si in diaspora este la fel, eu prefer sa merg, tipul acesta din roman din diaspora prefera sa munceasca in orice conditii si pentru o suta de euro in plus, in loc sa vina in Romania, sa puna osul la treaba si poate faci 500 de euro. Asta cu am plecat pentru ca aici nu am de lucru… pai daca nu ai avea de lucru, noi nu am avea angajati din alte tari.

Sunt oameni acum care trec pe aici care straiga fiare vechi, sunt membri ai comunitatii rome pe care ii ador si care muncesc si fac un ban și eu respect si asta, puteti veni din diaspora sa faceti si asta. Nu ii vede nimeni ca sunt umiliti, posteaza tot felul de poze si sunt multumiti cu situatia in care nu trebuie sa ai doua joburi, deci este pur si simplu o latura un pic mai nefericita a caracterului anumitor romani care nu raman in tara pentru ca aici toti vor sa fie directori”, a conchis Dana Budeanu.

Citește și EXCLUSIV | Dana Budeanu, reacție privind dosarul vaccinurilor: ”Este furt calificat! Sper că suntem martorii începutului a ceea ce normal trebuia să se întâmple deja”