Dana Budeanu, Verdict Politic: „Joac-o p-asta, Rareş! Una este să-ţi faci poze şi alta este să reintegrezi diaspora social şi economic”

Creatoarea vestimentară Dana Budeanu a revenit cu un nou episod din seria online "Verdict Politic", realizată în colaborare cu Stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 10:08
Dana Budeanu, Verdict Politic: „Joac-o p-asta, Rareş! Una este să-ţi faci poze şi alta este să reintegrezi diaspora social şi economic”

Dana Budeanu a vorbit despre întoarcerea acasă, în vreme de criză, a românilor din diaspora, despre reintegrarea lor în societate, despre modalităţi de evitare a blocajului economic, şi i-a criticat atât pe miniştrii guvernului Orban, cât şi pe prim vivepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

„Marea problemă numită diaspora în aceste zile de criză. Consider că această problemă nu este a mea, nici a voastră şi, o să râdeţi, nici a conducerii statului, care nu exista în momentele în care pensaţii de la PNL îşi făceau selfie în chiloţi, în costume, în vacanţe pe la secţiile de vot cu reprezentanţii păturii pe care eu nu o voi numi diaspora, ci pătura **** PSD, cu ale căror voturi consideră ei că au câştigat alegerile şi, ce să vezi, consideră şi diaspora că au câştigat alegerile din România şi, deci, astăzi se pot întoarce aşa cum vrea muşchiuleţul lor la ţara mamă. Aşadar, această problemă nu este nici a lui Vela, nici a lui Arafat, nici a lui Despescu. Este problema exclusivă a lui Rareş ruj roz.

În aceste zile în care nu declarăm nimic, că e criză şi stăm să ne numărăm sulurile de hârtie igienică, inclusiv ăştia de la PNL, Rareş ruj roz poate prelua această mare problemă numită venirea diasporei acasă. Adică venirea **** către PSD acăsică. Această problemă este una extrem de gravă. Joac-o pe asta, Rareş, acum. Una este să-ţi faci poze şi alta este să reintegrezi diaspora social şi economic în România. Cum faci asta? Îşi spun eu: nu ai cum. Astăzi în Românica s-a dat ordin să se stea pe camere, într-un mod organizat. Nu s-a dat ordinul ăla grav, că nu avem de ce şi nici nu o să avem de ce. Nu o să ajungem ca Italia. Dar ca asta să nu se întâmple trebuie să respectăm nişte lucruri.

Poate iese domnul Vela şi ne şi explică orele la care să se meargă la muncă. Nu se poate, domnu’ Vela, să se stea acasă permanent. Economia trebuie să meargă şi avem de întreţinut diaspora care vine acasă şi care, nu ştiu dacă realizezi, bă, Rareşe, nu o mai primeşte nimeni înapoi. Diaspora rămâne cu noi, aşa cum s-a dorit pe corasonel. Doar că pe econimic, voi care staţi prin saloane şi vă pensaţi, nu aveţi o soluţie. Nu aveţi o soluţie nici pentru noi. În timpul ăsta, sindicalismul caracteristic naţiilor de sclavi sau celor încolonaţi prin corporaţii funcţionează la maximum şi inconştient populaţia are impresia că o să se stea acasă şi statul o să ne plătească salariile şi o să fie mişto, ca o vacanţă. Nu se întâmplă asta. În maxim o lună se va intra într-un şomaj tehnic major şi nu o să aveţi nici după ce bea apă. Marş, dracu’, la muncă! Forţa de muncă din România, în special aia de producţie, trebuie să se mobilizeze în schimburi şi să producă până la refuz. Asta înseamnă o economie în criză. Şi pe vremea războiului fabricile de orice fel produceau”, a afirmat Dana Budeanu.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. ANPC propune plafonarea temporară a preţurilor la produsele de bază