Dana Gîrbovan: „Discursul politic este unul demagogic şi manipulator”. Se referă la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), este de părere că discursul politic pe tema pensiilor de serviciu este unul demagogic şi manipulator. Judecătoarea aduce argumente pentru a demonstra că această abordare este greşită.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 09:35
Dana Gîrbovan: „Discursul politic este unul demagogic şi manipulator”. Se referă la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor

„Discuţiile din spaţiul public vizând eliminarea pensiilor de serviciu se poartă asemenea celor ce au vizat abrogarea recursului compensatoriu. Şi într-un caz, şi în altul, populismul a omorât orice şansă la o dezbatere raţională care să permită găsirea unor soluţii practice reale la problemele ridicate în societate.

Abrogarea recursului compensatoriu a dat cetăţenilor un fals sentiment de siguranţă, în condiţiile în care recidiva este în continuare mare. Şi azi sunt eliberaţi din penitenciare infractori care recidivează, atâta doar că nu mai există expunere şi interes mediatic pentru problemă. În schimb, există la CEDO un număr foarte mare de litigii, deocamdată suspendate, care privesc Statul Român şi condiţiile din penitenciare.

Abrogarea pensiilor de serviciu pentru unele categorii profesionale va da cetăţenilor un fals sentiment de echitate şi bunăstare, aceştia fiind din nou manipulaţi după cum voi explica în continuare.

Cartea demagogiei şi manipulării cetăţenilor, prin prezentarea unor soluţii false, nu a adus niciodată bunăstare şi siguranţă, ci a creat doar noi probleme.

Revenind la problema pensiilor de serviciu, voi puncta doar câteva aspecte mai puţin prezentate în spaţiul public care demonstrează de ce abordarea curentă este greşită”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook. Mai multe informaţii şi argumentele Danei Gîrbovan aici:

Citeşte şi: Dana Gîrbovan vrea să implementeze la Ministerul Justiţiei un program de combatere a traficului de persoane. Atribuţia este a MAI