Dana Patriciu, declarată nevinovată! Văduva miliardarului Dinu Patriciu a scăpat pentru că faptele s-au prescris!

Dana Patrciiu, văduva miliardarului Dinu Patriciu, decedat în 2014, a câştigat procesul cu ANAF, în care a fopst acuzată că ar fi gestionat în defavoarea unei firme banii din conturi, deoarece fapta s-a prescris. Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel.

23 sept. 2022, 08:36
Dana Patriciu, declarată nevinovată! Văduva miliardarului Dinu Patriciu a scăpat pentru că faptele s-au prescris!
Dana Patriciu, declarată nevinovată! Văduva miliardarului Dinu Patriciu a scăpat pentru că faptele s-au prescris!

Dana Patriciu, declarată nevinovată! Văduva miliardarului Dinu Patriciu a scăpat pentru că faptele s-au prescris! ANAF a chemat în judecată, alături de Dana Patriciu, și alte două persoane, care ar fi gestionat în defavoarea unei firme banii din conturi. Însă, după ce au analizat documentele, magistrații au ajuns la concluzia că faptele s-au prescris.

„Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Respinge cererea, ca prescrisă. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolventă, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă”, este sentinţa dată de Tribunalul București. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București a atacat decizia la Curtea de Apel.

Citeşte şi: Fiica lui Dinu Patriciu refuză să plătească datoriile de 11 milioane de euro ale miliardarului. Cum încearcă Ana Patriciu să-i fenteze pe creditori

Dana Patriciu a fost asociată cu ceilalți doi pârâți în societatea Alpha Domus, firmă înfiinţată îm 2001, care activa în domeniul proiectării şi antreprizei de construcţii. Conform articolului invocat de ANAF în dosarul deschis împotriva celor trei, „la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte: au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice; au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi; au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea; au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia; au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi”, scrie SpyNews.

Citeşte şi: Fiicele şi fostele soţii ale lui Dinu Patriciu, obligate să plătească peste 140 de milioane de dolari către stat

Altfel, Dana Patriciu încearcă, din 2017, să le execute silit pe fiicele sale vitrege, Ana şi Maria, precum şi pe prima nevastă a lui Dinu Patriciu, Sabina. Pe de altă parte, cele trei au dat-o în judecată pe Dana Patriciu, contestând decizia de executare silită. Cea mai mare parte a averii lui Dinu Patriciu a ajuns la amanta asiatică a miliardarului, Melanie Chen. Înainte să moară, Dinu Patriciu se afla în proces cu Dana Patriciu pentru partajarea averii, evaluată la 2,3 miliarde de euro.