Fiicele şi fostele soţii ale lui Dinu Patriciu, obligate să plătească peste 140 de milioane de dolari către stat

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca Ana și Maria Patriciu, fiicele fostului patron al companiei Rompetrol, Dinu Patriciu, și fostele soții ale acestuia, Dana Rodica și Sabina, să plătească statului român peste 58 de milioane de dolari, la care se adaugă dobânda de peste 83 de milioane de dolari, în solidar cu compania Rompetrol.

28 dec. 2021, 13:49
Fiicele şi fostele soţii ale lui Dinu Patriciu, obligate să plătească peste 140 de milioane de dolari către stat

Hotărârea instanţei în dosarul care le vizează pe fiicele şi fostele soţii ale lui Dinu Patriciu a fost pronunţată, vineri, 24 decembrie, şi nu este una definitivă. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Respinge excepţia prescripţiei ca neîntemeiată. Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamant (Ministerul Finanțelor Publice – n.r.) a sumei de 58.521.056 USD, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii, reprezentând despăgubiri, la care se adaugă dobânda legală de la data de 05.01.2001 şi până la data plăţii.

Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 24.12.2021”, a fost decizia Curţii de Apel Bucureşti, conform Antena3.

Citeşte şi: Imaginea modestiei! Fiul vitreg al lui Dinu Patriciu duce o viaţă normală, deşi învârte milioane de euro. VIDEO

Fiicele şi fostele soţii ale lui Dinu Patriciu, vizate într-un dosar controversat. Ministerul Finanţelor cere prejudiciul în dosarul Rompetrol

În mai 2018, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză statului român. Astfel, instanţa le-a obligat pe moștenitoarele lui Dinu Patriciu – una dintre fostele soții, Dana Rodica Patriciu, și pe cele două fete, Ana și Maria Patriciu – la plata prejudiciului din dosarul Rompetrol I. La Curtea de Apel Bucureşti însă, în iunie 2019, magistraţii au decis rejudecarea cazului, notează sursa citată.

Văduva milionarului Dinu Patriciu şi cele două fiice ale acestuia au fost date în judecată în martie 2015 de către Ministerul de Finanţe, după ce instanţa a hotărât ca statul să se îndrepte separat, pe cale civilă, împotriva moştenitorilor. La acea vreme, instanţa a decis că prejudiciul din acest dosar este de 85 de milioane de dolari.

De asemenea, cele trei moştenitoare ar fi trebuit să achite şi datoriile către creditori, după ce mai multe bănci au obţinut în instanţă executarea silită a lui Dinu Patriciu.

Potrivit testamentului lăsat de Dinu Patriciu, fetele magnatului au primit 82,5% din totalul averii de 3,3 milarde de dolari, în timp ce nevasta lui a fost dezmoştenită.

Citeşte şi: Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Cum poți curăța argintul, inoxul și cuprul cu doar un singur ingredient. Lucrurile tale vor arăta ca noi!