Dana Roba, criticată aspru după ce și-a machiat și coafat fetițele. Cât de devastator poate fi acest obicei pentru copii

Dana Roba a fost criticată aspru de fani recent, după ce a ales să-și machieze și să-și coafeze fetițele pentru o ședință foto tematică de Crăciun.

03 dec. 2023, 16:28
Dana Roba, criticată aspru după ce și-a machiat și coafat fetițele. Cât de devastator poate fi acest obicei pentru copii

Dana Roba a postat pe internet fotografiile cu copilele sale, iar internauții au atacat-o imediat. Mulți și-au exprimat părerea că sunt prea mici ca să fie machiate și că cosmeticele pot avea efecte devastatoare în cazul copiilor.

Dana Roba e un make-up artist de succes și toată lumea știe asta, însă internauții au șters cu ea pe jos pentru că a decis să-și facă talentul chiar pe fetele ei, la o vârstă complet nepotrivită.

Citește și Saveta Bogdan a fost cerută în căsătorie de Gheorghe Turda. De ce l-a refuzat: „Era un bărbat foarte frumos, este și acum, dar nu m-am gândit”

În acest context, Nazila Saki, medic dermatolog, a explicat că acest obicei poate avea efecte grave asupra pielii, unul dintre ele fiind apariția dermatitelor sau a unor alergii, în cazul în care substanțele toxice sunt inhalate. Specialistul a punctat faptul că pielea copiilor e mult mai sensbilă decât a unui adult și că e mai bine ca aceste situații să fie evitate.

„Orice contact cu anumite substanțe care sunt toxice, cu anumite substanțe care sunt chimice, toxice, penetrează pielea (…) Asta este atunci când copii sunt expuși foarte des la acest lucru și sunt în contact cu produsele. Copiii au o piele sensibilă și mai ales la vârste mai mici sunt foarte predispuse la alergii pe căi respiratorii, pentru că toate substanțele care sunt folosite pe pielea capului sau la păr se pot să fi și inhalat și pot fi afectate și pulmonar”, a explicat medicul dermatolog Nazila Saki, la Star Magazin.

Dacă e vorba despre o perioadă scurtă de timp sau se întâmplă ocazional, efectele nu sunt semnificative, a mai spus expertul. Desigur, contează și vârsta copilului. În general, fetițele e bine să nu fie machiate sau coafate la vârste fragede ca să se evite apariția unor probleme pe parcurs.

„Dacă este pentru singura dată pentru singura dată sau pentru puțin timp nu ar fi o problemă. Dacă este pentru o perioadă mai lungă, se pot confrunta cu o dermatită a scalpului, inclusiv alopecia, adică căzut pe anumite zone, goluri, fiind că trage foarte mult, de la căldură prea multă pusă pe păr, din cauza anumitor substanțe care sunt aplicate”, a mai spus medicul dermatolog.

Citește și Cum arată mormântul Ronei Hartner. Ce au lăsat în urmă cei care au condus-o pe ultimul drum pe regretata artistă – FOTO