Dancă: Toate angajările în funcţii publice la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor subordonate acesteia au fost oprite

Publicat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 11:42 // Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 11:42 // Sursa: romaniatv.net

Ionel Dancă, şeful Cancelariei primului ministru, a anunţat că au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor subordonate, urmând a se propune, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului. Dancă susţine că numirile politice vor trebui să respecte criteriile de integritate şi profesionalism. "Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituţiilor", a susţinut Dancă într-o postare pe Facebook.

"În acest moment, au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei și al instituțiilor/agențiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Numirile politice în funcțiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului și la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.

Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență.

Facem curățenie după mizeria politică lăsată de PSD în administrația publică și la conducerea multor instituții și companii!", a anunţat Ionel Dancă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Şeful Cancelariei primului ministru a susţinut că numirile politice vor trebui să respecte criteriile de integritate şi profesionalism.

"Vreau să facem împreună o Cancelarie TIP la Guvernul României. Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu și eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparență, Integritate și Profesionalism (TIP).

1. Transparența
Voi folosi orice prilej și voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie și proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei.

2. Integritatea
Respectarea regimului incompatibilităților și al conflictelor de interese este o condiție obligatorie pentru orice demnitar și funcționar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului și nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflați în această situație.

3. Profesionalism
Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși", a precizat Ionel Dancă. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajari Palatul Victoria cancelaria primului-ministru ionel danca Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H