Dăncilă: Cei 8,1 milioane de euro din fondul de solidaritate al UE sunt pentru pagubele produse de calamităţi în regiunea Nord-Est

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 15:59 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 15:59 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că suma de 8,1 milioane de euro alocată de Uniunea Europeană pentru pagubele produse de calamităţi în România sunt pentru regiunea Nord-Est şi şi-a exprimat speranţa că va fi trimisă o a doua tranşă, având în vedere că Guvernul a cerut mai mulţi bani.

"Este foarte important că s-a aprobat acest fond de solidaritate. După cum ştiţi, am avut anul trecut inundaţii, am avut secetă, am avut calamităţi şi Guvernul României a făcut această solicitare pe baza documentelor depuse de către unităţile administrativ-teritoriale. Eu, în primul rând, apreciez faptul că unităţile administrativ-teritoriale şi-au făcut datoria şi au solicitat fonduri pentru a îndrepta efectele calamităţilor din localităţile lor", a spus Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Prahova.

Ea a precizat că Guvernul a alocat deja bani din fondul de rezervă în urma acestor calamităţi.

"Am considerat că nu putem aştepta foarte mult timp, oamenii au nevoie de ajutor imediat, au nevoie de sprijinul Guvernului. Consider că alocarea fondului de solidaritate este rezultatul unei cooperări foarte bune, al muncii susţinute între Guvernul României şi OAT-uri şi ne bucurăm de aceşti 8,1 milioane de euro", a adăugat premierul Dăncilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Uniunea Europeană Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H