Dăncilă despre cererea de demitere a ministrului de Interne: În orice partid există discuţii contradictorii

Premierul Viorica Dăncilă consideră că gestul primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a cere demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, nu denotă un conflict, ci "o discuţie între două colege".

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 17:40
Dăncilă despre cererea de demitere a ministrului de Interne: În orice partid există discuţii contradictorii

Ea a declarat, sâmbătă seară, la finalul întrunirii conducerii social-democrate de la Neptun, că părerile diferite ale membrilor partidului „sunt normale”.

„În orice partid există discuţii contradictorii. Nu pot cataloga un conflict între cele două colege ale mele, ci dimpotrivă o discuţie contradictorie, păreri diferite, care sunt normale. Nu putem toţi gândi acelaşi lucru”, a afirmat Dăncilă.

Primul-ministru a subliniat că a avut o colaborare bună cu primarul Bucureştiului, în contextul în care Firea şi-a manifestat temerile privind blocarea proiectelor majore ale Primăriei Generale.

„Eu am colaborat bine cu doamna primar şi i-am acordat tot sprijinul de care a avut nevoie şi dânsa mi l-a solicitat”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sâmbătă că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar fi încercat să o defăimeze pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei.

„S-a afirmat şi în Comitetul Executiv că doamna prefect ar trebui să fie demisă pentru cele declarate cetăţeanului care a venit peste dumneaei la o terasă şi că ar fi spus acolo că doamna Dan şi domnul Dragnea au minţit. Am aflat – şi îmi asum ceea ce spun – că acel episod a fost pus la cale de doamna ministru, (…) tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect şi eu să sufăr politic, să nu mai fiu pentru nimeni niciun fel de pericol”, a declarat Firea, la plecarea de la şedinţa CExN a PSD de la Neptun.

Totodată, Firea a susţinut că acel episod ar fi fost pus la cale de „apropiaţi” ai ministrului de Interne.

„A fost totul foarte ciudat”, a mai afirmat Firea.