Dăncilă, despre preşedinţia Consiliului: După mandatul semestrial, am convingerea că se va vorbi de România ca despre o ţară respectată

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:02 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:02 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat convingerea, miercuri, că la finalul celor şase luni de preşedinţie rotativă la Consiliului UE se va vorbi mai mult despre România ca despre "o ţară cu voce puternică şi respectată" în Europa, ea precizând că în primele 100 de zile de mandat s-a reuşit finalizarea a 90 de dosare legislative.

Foto: gov.ro

"În fiecare din cele 100 de zile de mandat, Guvernul României a dovedit eficienţă, determinare şi capacitatea de a găsi soluţii bune pentru cetăţenii europeni. Miniştrii PSD - ALDE au coordonat dosare dificile, unele dintre ele amânate din mandatele preşedinţiilor precedente, le-au negociat şi le-au adus la stadiul de finalizare. Am dovedit că avem forţa şi priceperea să deblocăm discuţii cu privire la problematici importante pentru viitorul european şi să le punem o amprentă practică. Am dovedit, totodată, alături de Reprezentanţa Permanentă şi de experţii din ministere, că avem o echipă puternică, o echipă responsabilă. Am convingerea că după acest mandat de şase luni se va vorbi mai mult despre România ca despre o ţară cu voce puternică şi respectată în Europa. Îmi este confirmat acest lucru la toate întâlnirile cu oficialii europeni care ne felicită pentru reuşitele mandatului preşedinţiei rotative", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, cu ocazia prezentării bilanţului de 100 de zile de Preşedinţie română la Consiliul Uniunii Europene, conform Agerpres.

Prim-ministrul a precizat că în primele 100 de zile de mandat Preşedinţia română a gestionat peste 1.100 de evenimente şi reuniuni.

"Înseamnă o medie de 11 reuniuni în fiecare zi, organizate în ţară şi la Bruxelles. Acest lucru arată capacitatea noastră de a aduce la masa discuţiilor toţi actorii care au un cuvânt de spus în creionarea viitorului european", a completat Dăncilă.

Ea a menţionat, totodată, că în primele 100 de zile ale preşedinţiei ţării noastre au fost finalizate 90 de dosare legislative, acestea fiind "toate confirmate în Consiliu şi, în mare parte, în Parlamentul European".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern preşedinţia Consiliului UE Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7600
RON
24 Oct
noapte 9 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H