Dăncilă, după discuţia cu şeful CE despre portofoliul de comisar european: Transporturile, Energia sau Mediul, domeniile de interes

Publicat: Miercuri, 21 August 2019 14:36 // Actualizat: Miercuri, 21 August 2019 14:36 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat, în întâlnirea avută la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre faptul că Transporturile, Energia sau Mediul reprezintă domeniile de interes pentru ţara noastră în ceea ce priveşte portofoliul care îi va fi alocat în viitoarea Comisie Europeană. "Am subliniat faptul că România este o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii. Un argument în plus îl constituie faptul că România a obţinut rezultate remarcabile în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", afirmă Dăncilă.

"Am avut ieri la Bruxelles o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, în cadrul căreia am avut o discuţie foarte bună despre viitorul proiectului european", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Ea a spus că s-a discutat despre provocările cărora trebuie să le facă faţă Uniunea Europeană, legate de migraţie, schimbări climatice, politica externă, iar preşedinte Comisiei Europene a dorit să cunoască opinia României privind aceste aspecte în legătură cu care a demarat o consultare cu şefii de guvern din statele membre.

"Referitor la viitorul comisar european din partea României, am discutat despre faptul că Transporturile, Energia sau Mediul reprezintă domeniile de interes pentru ţara noastră în ceea ce priveşte portofoliul ce-i va fi alocat în viitoarea Comisie Europeană. Am subliniat faptul că România este o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii. Un argument în plus îl constituie faptul că România a obţinut rezultate remarcabile în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a demonstrat că poate gestiona foarte bine dosare de interes european", a afirmat Dăncilă.

Ea a adăugat că au bucurat-o cuvintele de apreciere pe care preşedintele Comisiei Europene le-a avut la adresa României.

"Pentru România, Comisia Europeană a fost şi este un partener-cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene. Am încredere că relaţia noastră cu viitoarea Comisie Europeană va fi o legătură solidă", a mai spus Dăncilă.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisar european comisar european Romania Dan Nica Rovana Plumb Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H