Dăncilă, în mesajul la începerea anului şcolar: Actul de educaţie, fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi

Publicat: Luni, 10 Septembrie 2018 09:43 // Actualizat: Luni, 10 Septembrie 2018 09:43 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă afirmă, în mesajul cu ocazia începerii anului şcolar, că actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi şi este crucial pentru dezvoltarea României şi că "pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu".

"Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an şcolar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaţiona cu informaţiile, precum şi cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului şcolar este un prilej de revedere sau cunoaştere a elevilor, de inovare în predare, precum şi de bucurie în faţa a noi provocări. Pentru decidenţi, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate şi este o hârtie de turnesol care susţine crearea altor programe şi politici în domeniu", afirmă premierul în mesajul cu ocazia începerii noului an şcolar.

Viorica Dăncilă spune că dascălii au "responsabilitatea imensă şi privilegiul deosebit de a forma minţile celor din faţa catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde şi de a modela personalităţi ale unor viitori adulţi".

 "De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educaţie şi elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile şi infrastructura necesară unui sistem de învăţământ performant", explică şefa Executivului, care se declară conştientă că "în ceea ce priveşte învăţământul - această prioritate naţională, alături de sănătate – am parcurs etape importante, dar esenţiale sunt cele care vor urma".

La început de an şcolar, ea le doreşte copiilor şi tinerilor "să se bucure de cunoaştere", părinţilor "să fie mândri de reuşitele lorÎ, iar dascălilor "să-şi urmeze vocaţia".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie Guvern inceperea anunului scolar Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H