Dăncilă: L-am sunat pe Iohannis şi a promis că în următoarele zile va da un răspuns pe tema propunerilor pentru cele două ministere

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la România TV că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a solicita un răspuns pe tema celor două propuneri privind completarea cabinetului Dăncilă.

06 feb. 2019, 20:08
Dăncilă: L-am sunat pe Iohannis şi a promis că în următoarele zile va da un răspuns pe tema propunerilor pentru cele două ministere

„Eu am sunat ieri la domnul președinte, l-am rugat să dea un răspuns la cele două portofolii. I-am spus că e neplăcut. A promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a zis ce răspuns va da, decât că va da un răspuns. Eu sper să fiu prima care află, dar e greu să anticipez. Eu sunt un om optimist, cu multă răbdare și mult echilibru, dar trebuie să fie și din partea cealaltă”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Premierul a mai precizat că nu a avut nicio discuție cu președintele despre parcursul României la șefia Consiliului UE.

Citeşte şi: Dăncilă: În România este respectat statul de drept. Lupta anticorupţie şi drepturile cetăţenilor sunt o prioritate

”Nu am avut nicio discuție legate de președinția României, până acum, deși rezultatele din ianuarie sunt pozitive. Voi face un bilanț al președinției României la Consiliul UE al primei luni.”, a adăugat Dăncilă.

Premierul a anunţat că joi va avea o discuţie cu Frans Timmermans şi Donald Tusk despre modul cum a fost gestionată preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Voi face un bilanţ al primei luni. Viorica Dăncilă a precizat că va aduce în discuţie şi tema justiţiei. „În orice stat membru trebuie apărat statul de drept, drepturile cetăţeneşti şi lupta anticorupţie”. 

Premierul a mai spus că bugetul va fi adoptat în şedinţa de Guvern de vineri. Viorica Dăncilă a subliniat că nu se pune problema să candideze la europarlamentare.

„Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare. Mi-am asumat în faţa Parlamentului, în faţa cetăţenilor implementarea unui program de guvernare şi vreau să mă ţin de această promisiune. Am luat măsuri care au dus la creşterea veniturilor populaţiei, am reuşit să obţinem într-un singur an rezultate economice mai bune decât alte guverne într-un întreg mandat şi din funcţia de prim-ministru (…) alături de coaliţia PSD-ALDE vom continua pe această linie. Deci, nu se pune problema să plec, să candidez la europarlamentare, pentru că eu trebuie să dau dovadă de seriozitate, să duc la bun sfârşit ce am început”, a declarat Dăncilă.

Premierul a mai spus, în context, că nu doreşte să pună ţara într-o poziţie dificilă în această perioadă în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Să nu uităm că deţinem Preşedinţia Consiliului UE şi eu nu pot să-mi pun ţara într-o poziţie dificilă. Eu cred că în aceste şase luni trebuie să reprezint România cu multă demnitate şi să lupt pentru principiile în care cred, şi anume, toate statele să fie tratate în mod egal şi toţi cetăţenii europeni să fie trataţi în mod egal”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că va rămâne în funcţie atâta timp cât va avea susţinerea coaliţiei PSD-ALDE.