Dăncilă: Nu avem Guvernul în formula completă, dar avem determinarea să ducem la bun sfârşit preşedinţia Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că Guvernul are determinarea şi ambiţia de a duce la bun sfârşit preşedinţia rotativă a Consiliului UE, cu toate că Executivul nu este în formula completă, menţionând că apelul său la consens nu este acceptat de toată lumea, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
28 dec. 2018, 14:27
Dăncilă: Nu avem Guvernul în formula completă, dar avem determinarea să ducem la bun sfârşit preşedinţia Consiliului UE

„Mai sunt câteva zile până la preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Este o perioadă importantă pentru noi, ca ţară, este o perioadă importantă pentru a dovedi că România poate gestiona cu succes preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. În mandatul pe care România îl va deţine va trebui să răspundem la provocări importante la nivel european, mă refer la Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, politicile tradiţionale, Politica Agricolă Comună, Politica de Coeziune, la probleme legate de migraţie, politica de azil, terorismul, la alte probleme care sunt pe agenda europeană. Deja ministerele şi-au preluat mandatul, au pe masa de lucru de la Bucureşti dosarele importante aflate pe agenda europeană şi ne dorim cu toţii să putem să avem o preşedinţie de succes”, a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că Guvernul va încerca să răspundă oricărui obstacol, chiar dacă nu are sprijinul necesar.

„Cu toate că, aşa cum am menţionat la început, avem dificultăţi pentru că nu avem Guvernul în formula completă, cu toţi miniştrii, pe cei pe care i-a desemnat coaliţia PSD ALDE, pe cei pe care îi susţine prim ministrul României, vom încerca să răspundem fiecărui obstacol şi, chiar dacă nu avem sprijinul necesar pentru a face acest lucru, avem determinarea şi avem ambiţia să ducem la bun sfârşit un mandat atât pentru români, cât şi pentru România”, a adăugat premierul.

Viorica Dăncilă a menţionat că a făcut apel la consens, adăugând că Guvernul va face tot ce este posibil pentru a ajunge la obiectivele propuse.

„De asemenea, pornind de la motto-ul preşedinţiei noastre: Coeziunea o valoare comună europeană, am convingerea că vom contribui la menţinerea unităţii coeziunii şi solidarităţii, ca elemente fundamentale la nivel european. În mod normal, şi am făcut apel de la acest lucru de foarte multe ori, trebuie să ne unim cu toţii forţele în jurul acestui proiect de ţară pentru ca, la sfârşitul acestui mandat, ţara noastră să fie identificată ca o voce puternică între statele membre. Se pare că apelul la consens nu este acceptat de toată lumea, încă mai este timp până la 1 ianuarie, dar vă asigur că, din punctul de vedere al Guvernului României, vom face tot ce este posibil pentru a ajunge la obiectivele care ni le-am propus”, a mai spus Dăncilă.