Dăncilă reacţionează după mesajul intern al ALDE: Avem o discuţie luni. Sunt convinsă că ne vor spune dacă ies sau nu din coaliţie

Publicat: Vineri, 23 August 2019 16:24 // Actualizat: Vineri, 23 August 2019 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că luni conducerea PSD vor avea o discuţie cu cei de la ALDE, spunând că nu ştie ce au de gând să facă cei de la ALDE. "Sunt convinsă că din punct de vedere al corectitudinii partenerii de la ALDE ne vor spune dacă ies sau nu ies din coaliţie şi pe urmă, împreună, în Comitetul Executiv Naţional vom vom lua deciziile", a spus Dăncilă, după ce presa a publicat un mesaj intern dat liderilor ALDE de către cei din conducerea partidului în care li se cerea să fie pregătiţi să participe săptămâna viitoare la şedinţe ale structurilor de conducere ale formaţiunii, în care să se aprobe constituirea alianţei politice ALDE – PRO România şi a alianţei electorale cu PRO România pentru alegerile prezidenţiale.

"Nu m-am întâlnit astăzi cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, vom avea o şedinţă de coaliţie luni", a afirmat Viorica Dăncilă,  după şedinţa CEX al PSD.

Ea a spus că ar mai putea face şi alte modificări în Guvern, "acolo unde lucrurile nu vor merge bine, bineînţeles că va trebui să remaniez şi să aduc alte persoane care pot face performanţă".

"Nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştrii care nu îşi ţin promisiunile făcute sau nu îşi respectă programul de guvernare este normal ca să iau decizii imediate, să nu aştept mai mult timp pentru că aşa am stabilit public", a declarat premierul.

Întrebată dacă, în cazul în care ALDE va ieşi de la guvernare, PSD va veni în Parlament pentru un vot cu o nouă structură a Guvernului sau va înlocui miniştrii pe care îi are ALDE într-o şedinţă CEX, Dăncilă a răspuns: "Nu am făcut acest scenariu, vedem cum evoluează lucrurile, avem o discuţie cu ALDE luni, eu sunt convinsă că din punct de vedere al corectitudinii partenerii de la ALDE ne vor spune dacă ies sau nu ies din coaliţie şi pe urmă, împreună, în Comitetul Executiv Naţional vom vom lua deciziile".

Întrebată dacă, în cazul în care încheie o alianţă cu PRO România, mai poate continua coaliţia, Dăncilă a spus: "Vom discuta tot în coaliţia de guvernare, nu ştiu ce are de gând să facă ALDE, eu ştiu doar atât suntem într-o coaliţie, discutăm despre problemele din coaliţie, iar în coaliţie se află doar PSD şi ALDE".

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a cerut colegilor săi de partid, într-un mesaj pe WhatsApp, să fie pregătiţi să participe săptămâna viitoare la şedinţe ale structurilor de conducere ale formaţiunii, în care să se aprobe constituirea alianţei politice ALDE – PRO România şi a alianţei electorale cu PRO România pentru alegerile prezidenţiale.

În acelaşi timp, Daniel Chiţoiu, secretarul general ALDE, le-a trimis colegilor următorul mesaj: "Vă rog să fiţi pregătiți pentru începutul săptămânii viitoare când vor fi convocate structurile de conducere ale ALDE pentru aprobarea Alianței electorale cu ProRomania pentru alegerile prezidențiale și Alianța politică cu ProRomania".

Surse politice afirmă că săptămâna viitoare se va lua o decizie finală cu o posibilă ieșire a celor de la ALDE de la Guvernare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 aug 06:52
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Doamna Dăncilă nu vă încredeţi în sine căci perdeţi . Ascultaţi şi faceţi cum spune Domnul Tăriceanu . După cum văd eu lucrurile perg în jos nu în sus să avem siguranţă la alegeri . Vă jucaţi cu soarta unei ţări .Daţivă demisiea ,sau o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a guvernului”.
ascultaţi cum spune Domnul Tăriceanu şi Vosganian Simt că nu e nici'o siguranţă în tot ce faceţi , sau poate'că deja ne-aţi vândut .Doamna Dăncilă s- ajuns în punct critic ,nu aveţi sorţ de izbândă în alegeri oamenii se retrag de la o preşedintă femee Vor siguranţă cu un om f. Puternic să învingem aceste atrocităţi care ne fac viaţa grea . Nu aţi anunţat niciun scor câţi votanţi sunt nu faceţi nimic concret , nu ştim ce să facem , ne trimiteţi într-o situaţie fără eşire. Dear fi un nou program de guvernare şi un executiv restructorat . Trebuea un alt om la preşedenţie , cum de vă auto-afirmat , nu aveţi un fler cine vă îndeamnă la această greşeală . Nu aveţi capacitatea de a gestiona lucrurile .

Doamna Dăncilă nu vă încredeţi în sine căci perdeţi . Ascultaţi şi faceţi cum spune Domnul Tăriceanu . După cum văd eu lucrurile perg în jos nu în sus să avem siguranţă la alegeri . Vă jucaţi cu soarta unei ţări .Daţivă demisiea ,sau o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a guvernului”.
ascultaţi cum spune Domnul Tăriceanu şi Vosganian Simt că nu e nici'o siguranţă în tot ce faceţi , sau poate'că deja ne-aţi vândut .Doamna Dăncilă s- ajuns în punct critic ,nu aveţi sorţ de izbândă în alegeri oamenii se retrag de la o preşedintă femee Vor siguranţă cu un om f. Puternic să învingem aceste atrocităţi care ne fac viaţa grea . Nu aţi anunţat niciun scor câţi votanţi sunt nu faceţi nimic concret , nu ştim ce să facem , ne trimiteţi într-o situaţie fără eş
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H