Dăncilă spune că nu a discutat cu Tăriceanu despre candidatura la Preşedinţie

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a afirmat că nu a discutat încă cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre o alianţă pentru alegerile prezidenţiale. Ea a mai precizat că vrea ”un bloc de susţinere mult mai amplu”, care să includă şi partide neparlamentare, dar şi sindicate şi organizaţii neguvernamentale.

21 iul. 2019, 13:03
Dăncilă spune că nu a discutat cu Tăriceanu despre candidatura la Preşedinţie

„Nu am discutat încă cu domnul Tăriceanu. Voi discuta şi cu domnul Tăriceanu, voi discuta şi cu domnul Ponta, avem nevoie de alianţe, avem nevoie de discuţii cu partenerul nostru de guvernare. Alături de noi vrem să mai vină şi alte partide, chiar dacă nu sunt partide parlamentare, mă refer la PNŢCD, la Partidul Ecologiştilor din România. Vrem să reluăm discuţile cu sindicatele, pentru că suntem un partid de stânga şi trebuie să cooperăm cu sindicatele, cu organizaţii neguvernamentale, vrem să facem un bloc de susţinere mult mai amplu pentru alegerile prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică, la Ploieşti, potrivit News.ro.

Anterior, Dăncilă a anunţat că discuţia ar putea avea loc luni. 

Dăncilă a mai spus că nu crede că sancţionarea organizaţiilor judeţene de partid care au avut rezultate slabe la alegerile europarlamentare ar fi o soluţie pentru îmbunătăţirea rezultatelor la scutinul viitor. 

„Deplasările noastre în judeţe, modul în care discutăm cu organizaţiile judeţene arată că vrem în primul rând să înţelegem motivele care au condus la acest rezultat, nu neapărat să sancţionăm pe cineva. Sancţiunea nu e cea care ne ajută în perioada următoare să obţinem un rezultat mai bun. De la caz la caz sunt şi situaţii în care trebuie să luăm o măsură de acest fel, dar este important să vedem care au fost problemele la nivelul fiecărui judeţ, dacă acest probleme au ţinut de conducerea judeţului sau au fost alte lucruri care au dus la acest rezultat, să ne asumăm şi a nivel central lucrurie pe care nu le-am făcut. (..) ştiu că acest partid în momentele grele a dat dovadă de unitate, de determinare, sper ca şi în acest moment să procedăm în acelaşi mod şi să obţinem rezultate foarte bune în următoarele trei rânduri de alegeri”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citește și: Viorica Dăncilă, replică pentru Gabriela Firea: Nu am să fac eu ceea ce dezaprob la doamna Firea