Dâncu: Nu mai am încredere în jurnalism. Presa orchestrează în fiecare seară un război civil

Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile Dîncu a declarat sâmbătă, la Cluj, că a crezut că jurnalismul va schimba lumea, dar că acum nu mai are încredere în jurnalism, apreciind că presa orchestrează în fiecare seară un război civil.

01 oct. 2017, 06:24
Dâncu: Nu mai am încredere în jurnalism. Presa orchestrează în fiecare seară un război civil

„Am avut o utopie jurnalistică. Am crezut că jurnalismul poate schimba lumea. Probabil pentru că eram tânăr student, elev, când jurnaliştii chiar încercau să schimbe lumea. Astăzi mi-a dispărut această utopie. Nu mai am încredere în jurnalism”, a declarat Dâncu la lansarea volumului „Scrisoare unui copil nicicând născut” a jurnalistei Oriana Fallaci, conform clujulcultural.ro.

El a apreciat că războiul civil există şi poate fi văzut în fiecare seară la televiziuni, când „cel puţin două tabere se războiesc pe non-teme”.

„Sunt chiar dezamăgit de rolul pe care îl are jurnalismul aici. Războiul civil există. Există un război civil în fiecare seară pe care presa îl orchestrează. Pe canalele de televiziune vedem cel puţin două tabere care se războiesc pe non-teme”, a declarat Vasile Dâncu,

Fostul membru al Cabinetului Cioloş afirmă că astfel sunt create non realităţi pe non valori.

„Şi cred că asta ucide şi literatura, ne ucide sufletele, ucide şi entuziasmul nostru, motivaţia noastră de a merge înainte. Foarte mulţi oameni ies din spaţiul public tocmai din cauza asta”, a conchis Vasile Dâncu.