Danemarca prelungeşte restricţiile. Şcolile rămân închise până pe 7 februarie

Danemarca prelungeşte restricţiile pentru încă trei săptămâni. Magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, rămân închise, iar elevii vor continua să înveţe online până pe 7 februarie.

13 ian. 2021, 21:59
Danemarca prelungeşte restricţiile. Şcolile rămân închise până pe 7 februarie
Danemarca prelungeşte restricţiile. Şcolile rămân închise până pe 7 februarie

Danemarca prelungeşte restricţiile. Ministrul sănătății Magnus Heunicke a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Guvernul extinde toate restricțiile pentru încă trei săptămâni, până pe 7 februarie, relatează publicația DR.dk.

Danemarca prelungeşte restricţiile.  Ministrul Sănătăţii: Este necesară o prelungire a restricțiilor

Toate magazinele, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, trebuie să rămână închise. Elevii vor continua să învețe la distanță și va fi interzisă adunarea a mai mult de cinci persoane în spațiul public.

”Cred că este necesară o prelungire a restricțiilor. Nu în ultimul rând pentru a se asigura că mutația britanică nu se răspândește”, a spus  prim-ministru Mette Frederiksen.

Citeşte şi Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Proteste în urma deciziei

Virosologul Allan Randrup Thomsen spune că nu va fi ultima dată când restricțiile vor fi prelungite.

”Este complet nerealist ca lucrurile să se încheie până la 7 februarie. Din punct de vedere al profesioniștilor din domeniul sănătății, trebuie să se întâmple un miracol ca orice restricții să fie ridicate pe 7 februarie”, a spus virusologul.

El subliniază că abia la începutul lunii februarie mutația extrem de contagioasă a virusului, cea care afectează puternic Marea Britanie, va fi cea dominantă în Danemarca, potrivit Statens Serum Institut, citat de educaţieprivata.ro. 

Şcoli închise în Olanda alte trei săptămâni

Măsurile de carantină în Olanda, inclusiv închiderea școlilor și a magazinelor, vor fi prelungite cu cel puțin trei săptămâni pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a decis marți guvernul, anunță Reuters.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat într-o conferință de presă că măsurile de restricție trebuie să rămână în vigoare, din cauza amenințării reprezentate de varianta britanică a noului coronavirus.

Toate școlile și numeroasele magazine din întreaga țară au fost închise la mijlocul lunii decembrie, după închiderea tuturor barurilor și restaurantelor cu două luni mai devreme.