Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Proteste în urma deciziei

Toate şcolile primare din Londra vor fi închise în următoarele două săptămâni. Guvernul britanic a luat această decizie pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noua tulpină de COVID-19.

02 ian. 2021, 09:03
Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Proteste în urma deciziei
foto: The Guardian

Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Primarul Londrei a anunţat suspendarea cursurilor în următoarele 14 zile, după ce autorităţile britanice au hotărât să amâne redeschiderea unităţilor de învăţământ.

Ministrul britanic al Educaţiei, Gavin Williamson, a prezentat miercuri un plan de amânare a şcolilor gimnaziale, însă şcolile primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani urmau să fie deschise la timp. Planurile acestuia au fost date peste cap din cauza evoluţiei epidemiei generate de noul coronavirus în Marea Britanie.

Citeşte şi: Bătaie generală între interlopii români, lângă Londra. Imaginile au scandalizat Marea Britanie, trei bărbaţi au fost arestaţi VIDEO

Zona în care se află Londra se numără printre regiunile cele mai afectate de infecţiile cu COVID-19, aşa că şcolile primare rămân închise. Decizia Guvernului de a închise şcolile a fost întâmpinată cu proteste de autorităţile locale din mai multe regiuni unde şcolile urmau să fie deschise, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Citeşte şi: Noi condiţii de călătorie, studii, muncă şi afaceri, în relația cu Marea Britanie. Tot ce trebui să știe românii care vor să meargă în Regatul Unit

Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Peste 600 de decese din cauza noului coronavirus într-o singură zi

Marea Britanie a raportat în ultimele 24 de ore nu mai puţin de 613 decese asociate Covid-19 şi 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri.

Citeşte şi: Românii vor avea nevoie de viză de muncă pentru Marea Britanie. Cum poate fi obţinută

În total, Marea Britanie a înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri şi 74.125 de decese asociate. Regatul Unit este a doua ţară europeană cel mai afectată de pandemia generată de noul coronavirus (COVID-19).

Citeşte şi: Interviu de senzație cu senatoarea AUR, Diana Șoșoacă. Ce mesaj transmite actualului Guvern al României: ”Sunt cu ochii pe ei”