Danemarca sfidează valul patru al pandemiei. Guvernul a anunţat că masca nu mai este obligatorie în autobuze sau la metrou

Ministerul Transporturilor din Danemarca a anunţat vineri că elimină obligaţia de a le purta în mijloacele de transport în comun, singurul loc în care mai erau obligatorii, ca urmare a relaxării normelor de distanţare socială.

13 aug. 2021, 13:13
Danemarca sfidează valul patru al pandemiei. Guvernul a anunţat că masca nu mai este obligatorie în autobuze sau la metrou

În contextul în care valul patru este tot mai agresiv în vestul Europei, ţările nordice au o tendinţă contrară în ceea ce priveşte răspândirea virusului şi situaţia nu doar că este ţinută sub control, dar lumea se reîntoarce la normalitatea de dinainte de pandemie. Danemarca este una dintre aceste ţări, vineri luând o decizie în acest sens.

Suntem acum într-o situaţie (…) în care o mare parte din populaţie este vaccinată şi ne întoarcem la o viaţă de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măşti în autobuze, trenuri şi metrou”, a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat într-un comunicat preluat de publicaţia thelocal.dk.

Obligaţia, introdusă la 22 august 2020, va dispărea începând de sâmbătă, 14 august. Iniţial, era programată să fie ridicată la 1 septembrie.

Citeşte şi Persoanele vaccinate cu ambele doze trebuie să poarte din nou mască de protecţie în spaţiile aglomerate. Recomandările CDC

Miercuri, autorităţile sanitare din Danemarca, ţară care înregistrează aproximativ 1.000 de noi infecţii pe zi, îşi atenuaseră recomandările de distanţare socială, argumentând că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60% din populaţie).

Acum avem un bun control al infecţiei în întreaga societate, deoarece mulţi oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenţie astfel încât oamenii să îşi poată menţine o viaţă de zi cu zi normală, respectând în acelaşi timp principiul prevenţiei”, a explicat directorul adjunct al Agenţiei Naţionale de Sănătate, Helene Bilsted Probst, într-un comunicat.

Cu toate acestea, purtarea măştii rămâne în vigoare în avioanele şi aeroporturile din ţară, unde se aplică normele internaţionale de transport aerian.

Citeşte şi Proteste violente în Lituania, împotriva restricţiilor. Manifestanţii au blocat ieşirile din Parlament şi s-au bătut cu poliţia VIDEO

La data de 1 august, Danemarca mai relaxase o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de a se testa de două ori pe săptămână.


loading...