Danemarca, Suedia și Finlanda relaxează restricțiile. Se redeschid restaurantele, iar cei vaccinați au mai multe beneficii

Trei țări din nordul Europei anunță relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

16 apr. 2021, 17:11
Danemarca, Suedia și Finlanda relaxează restricțiile. Se redeschid restaurantele, iar cei vaccinați au mai multe beneficii

Danemarca, Suedia și Finlanda relaxează restricțiile. Se redeschid restaurantele, iar cei vaccinați au mai multe beneficii

Trei țări din nordul Europei anunță relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Restaurantele cu servire în interior se deschid mai devreme în Danemarca, iar oamenii vor avea accesul permis pe stadioane.

De asemenea, restricțiile se relaxează pentru persoanele vaccinate cu cel puțin cu o doză, în special pentru cei în vârstă, din Suedia.

În Finlanda resturantele se deschid de săptămâna viitoare, după ce cazurile au scăzut considerabil în ultima lună.

Danemarca a impus restricții dure în luna decembrie și în acest fel a reușit să scadă enorm numărul infectărilor cu coronavirus și să se stabilizeze la aproximativ 500 – 700 de cazuri în prezent.

Astfel, unele restricții vor dispărea cu câteva săptămâni mai devreme. Concret, de săptămâna viitoare vor fi deschise restaurantele și la interior și va fi permis accesul pe stadioane. Numărul persoanelor permise la adunări publice va fi extins la cel mult 50.

În Suedia, având în vedere că aproximativ o cincime din populație a fost vaccinată, cei care au primit deja prima doză de vaccin vor scăpa de anumite restricții. Au prioritate la această decizie persoanele în vârstă care locuiesc în căminele de bătrâni.

România, în topul țărilor UE la campania de vaccinare

Și România stă foarte bine la capitolul vaccinare, este în topul țărilor din Uniunea Europeană la campania de vaccinare. Țara noastră se află pe locul 4 în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 în privința totalului de doze administrate.

Până în momentul de față, 1.466.149 de români au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid și 3.838.804 este totalul dozelor administrate.

Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi.

În plină criză politică și sanitară, după ce Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, premierul Florin Cîțu se laudă cu succesul campaniei de vaccinare din România. Liderul PNL spune că suntem tot mai aproape să revenim la normalitate și îi încurajează pe toți românii să se vaccineze cu încredere.

„Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.