Danezii „aterizaţi forţat” la Arad, cinstiţi la birtul din sat

Avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat, miercuri după-amiază, pe un teren agricol din localitatea arădeană Măgulicea a fost mutat cu ajutorul localnicilor în faţa magazinului alimentar din sat, cei doi danezi aşteptând o macara şi un trailer pentru a-l putea transporta în Danermarca. Autorităţile locale i-au dus pe cei doi la birtul din sat pentru a servi masa şi o cafea.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 13:23
Danezii „aterizaţi forţat” la Arad, cinstiţi la birtul din sat

Radu Giurgelea, primarul comunei Vârfurile, de care aparţine satul Măgulicea, a declarat, pentru Mediafax, că cei doi cetăţeni danezi care se aflau în avion sunt bine şi au primit o masă caldă la un restaurant din zonă.

Este vorba de doi turişti danezi care au în jur de 40 de ani. Sunt bine, erau doar puţin speriaţi. I-am dus la un restaurant din zonă unde le-am servit masa şi o cafea„, a spus Giurgelea.

Turiştii i-au relatat edilului că în zonă era ceaţă densă şi că au avut probleme şi cu aparatele GPS, motiv pentru care au decis să aterizeze forţat, iar în timpul procedurii o aripă s-a lovit de arbuştii de pe câmp şi s-a rupt parţial.

Un avion de mici dimensiuni în care se aflau doi cetăţeni danezi care se deplasau din Bulgaria spre Ungaria a aterizat forţat, miercuri după-amiază, în localitatea arădeană Măgulicea, din cauza ceţii, cele două persoane aflate la bord nefiind rănite.

Potrivit unor surse din cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad, pilotul anunţase că vizibilitatea este foarte redusă şi are probleme cu aparatura de orientare de la bord, astfel că a decis să aterizeze pe un teren agricol.

Incidentul nu a fost anunţat la 112, iar proprietarul aparatului de zbor, înmatriculat în Danemarca, a solicitat unei firme din Arad o macara şi un trailer pentru a ridica şi transporta avionul, au arătat sursele menţionate.

Avionul, un model „Flight Design”, a mai suferit o avarie la una dintre cele trei roţi.

„Localnicii le-au dat o mână de ajutor danezilor şi au împins avionul până în sat, în faţa magazinului, unde va rămâne până când va fi preluat cu un trailer. E un aparat uşor, nu au fost probleme cu mutarea. Era localizat pe un câmp la aproximativ 500 de metri de DN 76 Oradea-Deva”, a adăugat primarul.

El a afirmat că poliţiştii au verificat documentele celor doi danezi şi conţinutul avionului, nefiind găsită nereguli.