Danezii s-au săturat de distanţare socială. Finala Cupei a fost întreruptă, din cauză că spectatorii nu au respectat regulile

Finala Cupei Danemarcei la fotbal, câştigată de echipa SonderjyskE cu 2-0 în faţa formaţiei AaB Aalborg, a fost întreruptă aproape un sfert de oră, miercuri seara, la Esbjerg, din cauza suporterilor rebeli care au refuzat să respecte regulile distanţării sociale impuse în interiorul stadionului, în cadrul luptei împotriva propagării noului coronavirus, a indicat poliţia.

02 iul. 2020, 05:51
Danezii s-au săturat de distanţare socială. Finala Cupei a fost întreruptă, din cauză că spectatorii nu au respectat regulile

În cursul primei reprize „arbitrul a fost nevoit să suspende meciul până la 15 minute, după ce suporterii lui AaB au refuzat să rămână pe scaunele destinate şi s-au aglomerat, încălcând regulile (luptei împotriva) Covid-19„, a indicat poliţia din Sydjylland pe Twitter.

Imaginile i-au arătat pe membrii staff-ului lui AaB Aalborg îndemnându-i în van pe suporteri să revină la locurile lor.

Expulzaţi de pe stadion, între 40 şi 50 dintre fani au fost urcaţi într-un autobuz şi trimişi la Aalborg.

Citeşte şi Şase judeţe care NU au înregistrat nici un caz de coronavirus în ultimele 24 de ore

Cele două echipe au beneficiat fiecare de câte 750 de bilete pentru suporterii lor. Până în prezent, publicul unui meci de fotbal era limitat la 500 de persoane, însă marţi guvernul danez a autorizat creşterea numărului suporterilor prezenţi în tribune. Astfel, 500 de spectatori vor fi autorizaţi în fiecare secţiune a stadionului şi vor trebui să respecte o distanţare de un metru unul faţă de celălalt, faţă de doi metri anterior.

La Copenhaga, ei vor putea fi până la 10.500 pentru a-şi susţine echipa pe stadionul Parken, cel mai mare din Danemarca, având o capacitate totală de 38.000 de spectatori.