Dani Mocanu a revenit pe locul 1 în trending cu piesa „Puşcăriaşu'”, o manea care conţine referinţe biblice. GALERIE FOTO şi VIDEO

"Am avut o promisiune faţă de Dumnezeu, iar acum I-am cerut voie din nou să vă trimit la culcare", "E darul meu, şi-o spun cu tupeu, Bărbosul e prietenul meu" sunt două dintre versurile noii manele lansate de Dani Mocanu, "Puşcăriaşu".

16 iul. 2021, 20:35

Dani Mocanu, „Puşcăriaşu’„. Melodia, care începe cu versetul „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, că Tu eşti cu mine„, a strâns în trei ore nu mai aproape 450.000 de vizualizări.

Dani Mocanu s-a pocăit

În luna noiembrie a anului trecut, cântăreţul a anunţat că se pocăieşte, nu va mai cânta manele și se va dărui întru totul lui Dumnezeu pe care Îl va Preaslăvi prin cântări creștine.

Ăsta a fost planul lui Dumnezeu! Să fac ceva, să ies în evidență, să acaparez cât mai multă lume, să am un public atât de larg, încât să-l pot lăuda pe Dumnezeu în fața voastră! Nu puteam să ies în evidență cu lucruri frumoase! Păi trăim în România! Cu ce să ies în evidență aici? Să cânt melodii de dragoste? Nu vedeți că ăștia nu au niciun succes? Trăim în România! Dacă cânți de c****, pești și arme, atunci ai notorietate! El a turnat un mir peste mine ca să sparg topurile”, a mărturisit Dani Mocanu.

Dani Mocanu, dosare penale pe bandă rulantă

La sfârşitul lunii aprilie, Dani Mocanu a fost condamnat, de Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei „Curwa”. Manelistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie a anului 2020.

În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, au fost acuzaţiile aduse de procurori.

Citeste si Dani Mocanu, metoda incredibilă pentru a scăpa de puşcărie. Ce le-a transmis judecătorilor

În iulie 2019, o manea cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor. Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa” sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine”.

Dani Mocanu mai are un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor, după ce un leu rănit a apărut într-un alt clip al său. Cântărețul a fost ulterior audiat, iar leul a fost confiscat în cele din urmă de la proprietarul său și a fost dus la o grădină zoologică.  La câteva zile după aceea, manelistul a făcut un gest sfidător la adresa poliției. El a făcut publică o fotografie în care apărea alături de un pui de căprioară. Dani Mocanu a postat fotografia pe contul său de Facebook și a transmis un mesaj ironic, cu referire la dosarul penal în care este cercetat penal: „Moș Nicolae, te rog frumos arestează-mă tu… că Poliția nu poate!”.

Citeste si Dani Mocanu, declaraţii controversate după ce a fost condamnat: „Mă duc la pușcărie ca la hotel”

În luna decembrie 2020, s-a judecat dosarul penal în care Dani Mocanu este acuzat de conducere fără permis de mai multe ori la un anumit interval de timp. Procesul a ajuns deja la a treia înfățișare, iar procurorii încearcă să obțină pedeapsa maximă prevăzută de noul Cod Penal, adică trei ani.

Nu în ultimul rând, Dani Mocanu este inculpat și într-un dosar de proxenetism, în care riscă până la 10 ani de închisoare. Acesta a intrat în vizorul oamenilor legii încă din anul 2016, când a fost acuzat de către procurorii DIICOT că face parte dintr-o grupare interlopă care se ocupă cu proxenetism și spălare de bani. A fost chiar și interceptat de către anchetatori, din care reiese că i-ar fi trimis unuia dintre liderii grupării o tânără din Republica Moldova.