Dani Mocanu, percheziţionat de poliţişti după ce a fost acuzat de cruzime împotriva animalelor

Dani Mocanu este percheziţionat, miercuri dimineaţa, de poliţişti din cadrul IPJ Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în legătură cu filmarea videoclipului în care acesta apare alături de un leu. Trei locaţii vor fi verificate, două în Ştefăneşti, judeţul Argeş, şi una în Ilfov.

25 nov. 2020, 08:28
Dani Mocanu, percheziţionat de poliţişti după ce a fost acuzat de cruzime împotriva animalelor
Dani Mocanu, percheziţionat de poliţişti

Dani Mocanu a reacționat pe pagina sa de Facebook. A încărcat un scurt clip cu mascații care au venit să-i percheziționeze locuința, cu mesajul: „Mascații au venit in căutarea leului și da, chiar m-au găsit acasă. Din păcate, în România un videoclip e mai grav decât acest virus mortal care a făcut înconjurul planetei. Noi respectăm legile și ne supunem… dar unde e leul?”.

Dani Mocanu, percheziţionat de poliţişti. Potrivit unor surse judiciare, se fac cercetări privind infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor şi sunt vizate domiciliile lui Dani Mocanu, ale realizatorului videoclipului, cât şi un studio de filmări din judeţul Ilfov, scrie Agerpres.

Dani Mocanu, percheziţionat de poliţişti

Cântăreţul de manele Dani Mocanu a stârnit un val de reacţii negative, după lansarea videoclipului piesei „STOP România”, în care apare alături de un leu rănit la o labă, care pare a avea şi alte probleme de sănătate şi este foarte slab, semn că ar fi subnutrit.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Dani Mocanu după ce poliţia i-a deschis dosar penal pentru cruzime împotriva animalelor: „Leul trăieşte mai bine ca voi toţi!”

Dani Mocanu a lansat un videoclip în care „protagonist” este un leu vizibil rănit. Videoclipul a scandalizat opinia publică, iar mai multe persoane au făcut sesizări la Poliţie şi la Garda Naţională de Mediu, după cum relatează Adevarul. Printre aceste persoane se regăseşte şi politicianul Tudor Ionescu.

Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clip-ul „STOP ROMÂNIA” (Dani Mocanu) unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor”, a anunţat politicianul Tudor Tim Ionescu.

Dani Mocanu spune că este dezamăgit de poporul român după ce zeci de oameni l-au criticat pentru folosirea unui leu rănit într-unul dintre videloclipurile sale. Pentru salvarea animalului a fost inițiată o petiție online.

Mă, care dintre voi ați avut leu? Care dintre voi ați avut lei acasă de cunoașteți voi comportamentul unui leu?

Care dintre voi știți cum trebuie să controlezi un leu, cum să-l bați, cum să-l chinui? Care dintre voi cunoașteți toate tehnicile astea? Să puteți voi arucna cu piatra și sî spuneți voi că am chinuit leul?„, întreabă cu aroganță Dani Mocanu într-un videoclip pe Youtube.

Pe Mocanu nu l-au interesat criticile pentru că, spune el, succesul său a fost atât de mare încât n-a avut timp să-i ia în seamnă pe cei care-l critică.

Și nici acum nu vă iau în seamă, nu mai că acum s-a făcut o petiție online împotriva mea cum că am maltratat animalele și le-am chinuit și le-am bătut și nu știu ce și nu știu cum.

Mă, cu ce puteți să-mi puneți mie stop? Păi voi în loc să-mi mulțumiți că sunt un artist atât de mare și atât de puternic în țara asta, încât v-am adus să vedeți în videoclipuri ce n-ați văzut în viața voastră decât prin videoclipurile americanilor, prin videoclipurile artiștilor internaționali de top? Păi voi în loc să-mi mulțumiți că aveți artiști d-ăștia în România?

S-a filmat în legalitate deplină, leul nu a fost chinuit, nu a fost maltratat„, a mai spus Mocanu.


loading...