Daniel Balaş dezvăluie motivul care duce la destrămarea căsniciilor: „Aveţi timp să staţi 3-4 ore la un meci cu prietenii, dar nu găsiţi 3-4 ore pe care să le staţi cu copilul sau nevasta. De-aia ajungeţi boschetari”

Fostul preot Daniel Balaş este de părere că principalul motiv pentru care familiile se destramă, în zilele noastre, este acela că nu mai petrec suficient timp împreună. Balaş critică în special comportamentul bărbaţilor familişti, care îşi găsesc câteva ore pe care să le petreacă cu prietenii la meciuri, în schimb, nu au disponibil acelaşi număr de ore ca să se joace cu copilul sau să depene poveşti cu nevasta.

27 mai 2023, 18:34
Daniel Balaş dezvăluie motivul care duce la destrămarea căsniciilor: „Aveţi timp să staţi 3-4 ore la un meci cu prietenii, dar nu găsiţi 3-4 ore pe care să le staţi cu copilul sau nevasta. De-aia ajungeţi boschetari”

Aflat la o terasă din Sibiu, Daniel Balaş a fost martorul bucuriei unor microbişti, care se manifestau zgomotos. Pornind de la manifestarea iubitorilor de fotbal, fostul preot şi-a construit un discurs în jurul unuia dintre principalele motive care duc la destrămarea familiilor: lipsa de timp în sânul familiei.

Daniel Balaş dezvăluie motivul pentru care copiii o apucă pe căi greşite: „Dacă nu puneţi atenţia voastră în familie, mai târziu să nu vă întrebaţi de ce vi se droghează sau vi se prostituează copiii”

Balaş condamnă faptul că microbiştii îşi găsesc fără probleme câteva ore pe care să le petreacă cu prietenii la meci, dar nu mai sunt la fel de disponibil când este vorba despre propriul copil sau despre soţie. Tânărul este de părere că indisponibilitatea părinţilor vizavi de nevoile copilului este principala cauză pentru care copiii o apucă pe căi greşite.

Cum aveţi, mă, timp de astea? La un meci, se stă vreo 3-4 ore. Până te duci, până te aşezi, până se termină meciul, până ajungi acasă, 5 ore… Dar dacă îţi cere fii-tu să stai 5 ore cu el într-un parc, e mult, e obositor, n-am timp, tată, am muncit toată săptămâna, lasă-mă şi pe mine să mă relaxez.

Citeste si Daniel Balaş dezleagă misterul cununiilor legate: „Nu mai credeţi toate bălăriile şi investiţi în interiorul vostru ca exteriorul să radieze de lumină şi iubire. Nimeni nu vă poate lega în afară de voi, prin gânduri nocive”

Dacă îţi cere fata ta să-i spui o poveste seara, să stai de vorbă cu ea, nu ai timp nici măcar 5 minute. Dacă te sună şi îţi spune o chestie, nu ai timp, hai că te sun eu, tată, mai încolo. Sau dacă te sună nevasta: Hai că vreau să stai azi cu mine 5 ore să vorbim, să depănăm amintiri. N-avem timp.

O ceartă în familie durează şi trei-patru zile, o dragoste în pat, trei-patru minute. De ce de cele rele avem timp şi de cele bune nu ne interesează? Dacă nu puneţi atenţia voastră în familie şi-n viaţa copiilor, mai târziu să nu mai alergaţi pe la popi şi pe la psihologi că mi se droghează copilul, că a plecat în afară la prostituţie. Păi, da, că tu urlai pe stadion în loc să vorbeşti deschis cu ea.

Tu urli la ei când sunt mici, le dai după ceafă, în loc să le explici cu frumosul: Am şi eu, tată, nevoie de linişte, trebuie să ne grăbim, că, uite, ajung acolo şi după aia rămânem amândoi şi ne relaxăm.

Nu ştim să discutăm şi dacă într-o familie nu se discută, familia aia e moartă (…)

Daniel Balaş, despre motivul care duce la destrămarea căsniciilor: „Un bărbat nu se descurcă nici dacă rămâne singur cu toţi banii din lume. Tot boschetar ajunge”

Mulţi bărbaţi n-au treabă cu timpul pentru familia lor, nu-i interesează. Am văzut extrem de multe mame singure care se descurcă cu copiii, cu casa, cu viaţa lor şi sunt extrem de liniştite şi fericite şi am văzut destui bărbaţi singuri boschetari. O femeie se descurcă cu doi-trei copiii singură, cu un salariu. Un bărbat nu se descurcă nici dacă rămâne singur cu toţi banii din lume. Tot boschetar ajunge.Citeste si Daniel Balaş desfiinţează posturile: „Un plasture pe care-l ţii pe rană 40 de zile, iar la sfârşit rana e tot nevindecată. Când întrerupi consumul de carne, începi să muşti din aproapele tău”Familia rămâne lângă voi şi la durere, şi la necaz, şi în boală, şi în suferinţă, şi în fericire. E singura care vă dă impulsul să mergeţi mai departe. Prietenii se bucură când ai bani, că poate le dai şi lor sau poate le faci o cinste. Se necăjesc când eşti în necaz că poate au un interes şi de-acolo. Lumea din afară joacă teatru

„, explică Daniel Balaş în mediul online.