Daniel Băluţă anunţă parcări cu plată în Berceni. Ce tarife vor fi

Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, a anunţat că începând de anul viitor parcările din Berceni vor fi cu plată. Pentru o oră de parcare, şoferii vor trebui să plătească 50 de bani. De asemenea, edilul a spus că staţia de metrou care va face legătura între Berceni şi Şoseaua de Centură va fi gata în anul 2022.

20 feb. 2020, 09:59
Daniel Băluţă anunţă parcări cu plată în Berceni. Ce tarife vor fi

Într-un interviu la Gândul Live, Daniel Băluţă a spus că staţia de metrou care va face legătura între Berceni şi Şoseaua de Centură va fi gata în a doua jumătate a anului 2022. Această staţie va avea şi o parcare, acolo unde oamenii îşi vor putea lăsa maşinile în siguranţă.

De asemenea, primarul sectorului 4 a anunţat că începând de anul următor toate parcările din Berceni vor fi cu taxă. 

„Suntem prima primărie din România care facem o staţie de metrou. Lucrările la acest metrou se vor derula astfel: În maximum o lună va fi atribuit contractul, termenul de proiectare este până la sfârşitul acestui an, iar construcţia efectivă durează 18 luni. În a doua jumătate a anului 2022 vom avea această staţie de metrou funcţională. O să fim la câteva sute de metri de linia de centură, acolo unde vom avea o parcare.

Prin această metodă vrem să decongestionăm traficul din Bucureşti. Vom avea o parcare cu o capacitate de 2.000 de maşini. Fiecare staţie de metrou din sectorul 4, cu o singură excepţie, are câte o parcare de câteva sute de locuri. În acest moment toate parcările din bucureşti sunt gratuite. Oamenii trebuie să se obişnuiască cu ele.

La toate parcările publice vom avea taxare. Taxa este 50 de bani pe oră, un leu două ore şi avem şi un sistem de abonamente. Probabil că abonamentul pe un an va costa 120 de lei. Acesta este ultimul an în care parcările vor fi gratuite. Din 2021 se va plăti taxă”, a spus Primarul Daniel Băluţă, la Gândul Live. 

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei, funcţional până la 30 iunie 2020