Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: „În primul mandat am promis mai puţine decât am făcut. Acum avem nişte obiective foarte importante”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a oferit miercuri seară un interviu în emisiunea lui Florin Călinescu, în care a explicat în ce fel folosesc în acest moment investiţiile făcute în reabilitarea termică a blocurilor.

03 nov. 2021, 20:47
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: „În primul mandat am promis mai puţine decât am făcut. Acum avem nişte obiective foarte importante”

Daniel Băluţă a anunţat că Primăria Sectorului 4 a semnat un protocol cu Metrorex şi pentru extinderea liniei de metrou până în Comuna Berceni, care aparţine administrativ Sectorului Agricol Ilfov.

„As dori inca un mandat, apoi este normal si firesc ca lucrurile sa se mai schimbe. Oamenii se mai uzeaza, trebuie sa vina altii cu viziuni mai bune. Nu imi doresc functii mai mari, de aceea componenta politica a activitatii mele este una destul de redusa.

In primul mandat am promis mai putine lucruri decat am facut, ceea ce s-a vazut la alegeri. Am invatat din profesie, este bine sa spui minimul lucrurilor pe care le poti face, iar daca poti face mai mult, cu atat mai bine. Este vorba de orizontul de asteptare.

De data aceata am stabilit niste obiective foarte importante, nu sunt usor de realizat, dar impreuna cu echipa mea sunt sigur ca le vom putea duce la capat. In mandatul trecut am accesat undeva la 100 de milioane de euro pentru sectorul 4, pe care i-am folosit la reabilitarea termica, la statiile de metrou etc.

Mai ales in acest context, in care facturile au crescut exponential, aceste reabilitari scad facturile cu 30-40%.

Ne aflam in proces de racordare la reteaua de gaze a unei zone defavorizate din sectorul 4. Sunt niste oameni aflati in dificultate, nu le putem cere sa cheltuiasca ei pentru a aduce utilitatile pana in casa. Sunt cateva strazi care nu suut racordate la gaz si oamenii au ori incalzire pe lemne, ori alte solutii.

Terenul targului Vitan este al unui investitor privat, care are terenul in concesiune de la Primaria Capitalei.

A fost o neintelegere cu Primaria Capitalei in ce priveste. Este o mare diferenta intre colaborarea constructiva pe care o am cu Nicusor Dan si cea cu Consiliul General. In CG este o formatiune politica care tine cu tot dinadinsul sa blocheze orice initiativa.

Conlucram cu Metrorex si asta ar trebui sa fie un exemplu si pentru CG, am semnat cu mai multe entitati un protocol care ne permite sa extindem linia de metrou pana in Comuna Berceni. Va dati seama ce impact are aceasta masura pentru traficul si poluarea din Bucuresti. Bucurestiul, cu siguranta se va extinde.

Ca infractionalitate, avem un trend bun, am plecat de la un risc crescut si am ajuns la un risc mediu, a scazut cu aproximativ 15%.”, a spus Băluţă la Prima TV.

La inițiativa lui Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, grupul consilierilor generali PSD au convocat miercuri o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Daniel Băluţă: „Mari proiecte ale Sectorului 4 sunt blocate de încăpăţânarea unor politicieni care refuză oamenilor condiţii de viaţă mai bune”

Aceștia susțin că în prag de iarnă, Capitala este blocată din cauza intereselor politice, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt cetățenii.

„Da, am depus, astăzi, solicitarea convocării Consiliului General al Capitalei. De prea mult timp, mari proiecte de infrastructură sunt blocate în Sectorul 4 din cauza încăpățânării oarbe a unor politicieni care refuză să le ofere oamenilor șansa unor condiții de viață mai bune. Când în joc e calitatea vieții cetățenilor, interesele personale sau politice nu au ce căuta pe masa deciziilor. Nu mai putem accepta „bețele în roate” care ne sufocă orașul prin lipsa de soluții. PSD are soluții și cere deblocarea urgentă a proiectelor de anvergură în București.”, susține Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 susține că nu știe dacă inițiativa lui va avea și sorți de izbândă, dar e de părere că este vorba de un Apel la responsabilitate pentru cei care nu înțeleg încă faptul că bucureștenii își doresc rezultate de la cei aleși și nu anchilozarea într-o administrație blocată total.

„Am încredere că apelul nostru, exemplul nostru vor fi susținute, cu responsabilitate, de către cei care înțeleg că oamenii își pierd răbdarea cu o administrație inertă, incapabilă să dea măcar undă verde soluțiilor concrete pentru modernizarea Capitalei României.”, a concluzionat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4