Daniel Barbu şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

Daniel Barbu şi-a depus, marţi seară, la Biroul Electoral Municipal, dosarul de candidatură la funcţia de primar general al Capitalei, din partea ALDE.

27 apr. 2016, 05:08
Daniel Barbu şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

„Mi-am depus candidatura pentru Primăria generală, de asemenea, am depus lista pentru Consiliul General, care este condusă de domnul ministru Câmpeanu (Sorin Câmpeanu — n.r.), ceea ce pentru mine este o candidatură cu totul deosebită”, a declarat Barbu, după depunerea candidaturii la Biroul Electoral Municipal.

El a motivat că şi-a depus candidatura aproape de miezul nopţii deoarece ritmul de strângere a semnăturilor a fost mai lent. El a mai precizat că pentru candidatura sa au fost strânse 23.000 de semnături, scrie Agerpres.

„A fost greu, de aceea am şi venit la această oră, foarte târzie, dar semnăturile noastre sunt verificabile. (…) Vreau să candidez pentru că în calitatea mea de bucureştean şi de liberal cred că acest oraş poate să îndrăznească mai mult”, a adăugat Barbu.

Barbu a fost însoţit la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti şi de copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Cred că, în primul rând din partea noastră ca partid liberal trebuia să venim cu candidatura unei personalităţi eminamente liberale, şi Daniel Barbu este o astfel de personalitate. În al doilea rând, are o prestigioasă carieră, didactică-universitară, de om de ştiinţă, de politolog, care cred că îl distinge faţă de toţi ceilalţi contracandidaţi. În al treilea rând, este un membru al partidului nostru şi am văzut cu multă surprindere că unele dintre partide nu sunt în stare să îşi selecteze din proprii membri un candidat de valoare. (…) Apreciez, în acest moment, că faţă de aşteptările bucureştenilor, candidatura lui Daniel Barbu este cea mai prestigioasă dintre toate candidaturile pe care partidele le-au avansat şi este un semn al respectului pe care noi credem că îl datorăm cetăţenilor”, a declarat Tăriceanu.