Daniel Bodnar, în stare gravă şi după operaţie. Mărturii dureroase a surorii activistului de mediu

Chiar şi după ce a fost operat Daniel Bodnar este în continuare în stare gravă la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi, iar rudele spun că are dureri groaznice.

24 ian. 2021, 12:12
Daniel Bodnar, în stare gravă şi după operaţie. Mărturii dureroase a surorii activistului de mediu
Daniel Bodnar, în stare gravă şi după operaţie. Mărturii dureroase a surorii activistului de mediu

Activistul de mediul Daniel Bodnar a fost operat de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în urma accidentului în care a fost grav rănit. Intervenția chirurgicală a fost extrem de dificilă, iar starea acestuia este în continuare critică. Tânărul are mari dureri post operatorii.

„Daniel are dureri postoperatorii foarte mari, în ciuda analgezicelor. Numără orele și așteaptă ziua când va putea să fie externat și să înceapă terapia; este nevoie în continuare de rugăciunile noastre ale tuturor!
Are îmbunătățire postoperatorie, în sensul că înainte de operație, pe o scară de la 0 la 5, avea 0, iar acum are un scor de 1/5. Noi ne dorim să ajungă cât mai repede la 5/5, chiar dacă pare imposibil.
Fractura cominutivă de la nivelul gleznei nu mai necesită intervenție chirurgicală, ci doar imobilizare cu gips.
Din păcate, încă nu prezintă reflexe la nivelul sfincterelor.
Piciorul drept prezintă sensibilitate la atingere și contracturi musculare la tentativele de mobilizare.
Piciorul stâng prezintă sensibilitate la atingere până la nivelul genunchiului şi are deficit motor complet.
În ciuda situației prezentate, Daniel este un luptător şi conștientizează ceea ce urmează. Spune că nu va renunța! Este mulțumitor că trăiește și își dorește extrem de mult să fie lângă soție și fetiță. Are o soție minunată şi puternică!
Starea lui este mult mai complicată decât s-a anticipat şi încă nu am găsit un centru care să răspundă exact nevoilor lui.
În acest moment, familia extinsă are ca prioritate sănătatea lui Daniel. Am pus pauză planurilor noastre, pentru că îi dorim să-și reia viața normală cât mai repede posibil. Știu că optimismul şi încrederea în Dumnezeu o să-i ajute la recuperare. E un drum lung și anevoios, dar Împreună vom reuşi!
Are familie şi prieteni care-l susţin necondiţionat în aceste momente grele. Este tot ce contează pentru el!
Prin susţinerea cu un gând bun, o rugăciune şi contribuţia financiară, îi facem drumul mai uşor lui Daniel. Ne înălţăm cu toţii glasul către Dumnezeu, să ne dea harul să-l vedem pe Daniel din nou în picioare.
Vă mulțumim pentru susținere!”, a scris Dr. Daniela Pintican, sora lui Daniel Bodnar pe Facebook.

Familia şi prietenii îi sunt alături şi se roagă pentru el. Familia spune că are nevoie de ajutor şi sprijinul moral al celor din jur.

Familia lui Daniel Bodnar a dat şi mai multe conturi bancare în care cei care doresc să-l ajute pot face donaţii.

„Având în vedere că foarte mulți ne-ați întrebat cum puteți ajuta, aveți posibilitatea să donați pentru cauza lui în contul personal sau al soției lui. Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!
Bodnar Daniel
Cont în LEI – Banca Transilvania: RO05BTRLRONCRT0501378502, BTRLRO22

Bodnar Daniel
Cont în EURO – Banca Transilvania: RO79BTRLEURCRT0501378501, BTRLRO22

REVOLUT: GB06 REVO 0099 7013 1862 45
REVOGB21

Bodnar Simona
Cont în LEI – Banca Transilvania: IBAN RO60BTRLRONCRT0476112601”

 

 

Daniel Bodnar riscă să rămână paralizat

Potrivit polițiștilor, Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul BMW-ului cu volan pe dreapta, cu direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița spre comuna Marginea, pe un sector de drum în linie dreaptă, a pierdut controlul spre stânga asupra direcției de mers.

Autoturismul a lovit un podeț, apoi poarta de acces a unei gospodării și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Mașina a rulat metri bună în derivă.

Cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost tânărul de la volan. Și el, și Daniel Bodnar au fost găsiți conștienți la fața locului. Cei doi au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Tânărul care a fost la volan a scăpat cu leziuni ușoare. Din păcate, Daniel Bodnar nu avea centura de siguranță.

„A suferit o fractură de coloană lombară, paraplegie şi fractură complexă la o gleznă”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici.

Marea problemă în cazul său este fractura de coloană lombară, care i-a provocat acestuia paraplegie – paralizie la membrele inferioare.

Daniel Bodnar este unul dintre cei mai cunoscuți activiști din județul Suceava. De altfel, el a fost atacat de zeci de ori de mafia lemnului. Ultima dată s-a întâmplat chiar cu câteva ore înainte de accident când patronul unui gater l-a atacat cu cuțitul.

După operaţia de la Iaşi, familia vrea să-l ducă pe Daniel Bodnar la Viena la o clinică de recuperare.


loading...