Daniel Bodnar, cunoscut activist de mediu, operat de urgenţă: „Doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu”

Cunoscutul activist de mediu Daniel Bodnar, din Suceava, este operat astăzi. Medicii spun că este în stare critică, iar dacă supraviețuiește poate rămâne paralizat pe viață. Asta după ce prietenul său a condus mașina în care se aflau amândoi cu peste 100 de km la oră și a intrat într-un podeț.

20 ian. 2021, 10:45
Daniel Bodnar, cunoscut activist de mediu, operat de urgenţă: „Doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu”
Daniel Bodnar, operat de urgenţă. Cunoscutul activist de mediu riscă să rămână paralizat

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un accident rutier petrecut în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, pe raza comunei Suceviţa, din judeţul Suceava. Daniel Bodnar era pasager în maşina condusă de prietenul său Dani Ghinghilschi.

Medicii de la Spitalul Județean au decis să îl transfere de urgență pe activistul de mediu la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat de urgență. Prioritatea este intervenția chirurgicală de la coloană.

 

Daniel Bodnar riscă să rămână paralizat

Potrivit polițiștilor, Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul BMW-ului cu volan pe dreapta, cu direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița spre comuna Marginea, pe un sector de drum în linie dreaptă, a pierdut controlul spre stânga asupra direcției de mers.

Autoturismul a lovit un podeț, apoi poarta de acces a unei gospodării și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Mașina a rulat metri bună în derivă.

Cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost tânărul de la volan. Și el, și Daniel Bodnar au fost găsiți conștienți la fața locului. Cei doi au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Tânărul care a fost la volan a scăpat cu leziuni ușoare. Din păcate, Daniel Bodnar nu avea centura de siguranță.

A suferit o fractură de coloană lombară, paraplegie şi fractură complexă la o gleznă”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, potrivit adevarul.ro.

Marea problemă în cazul său este fractura de coloană lombară, care i-a provocat acestuia paraplegie – paralizie la membrele inferioare. Medicii speră că este vorba de paralizie temporară, Daniel Bodnar urmând a fi operat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, scrie monitorulsv.ro.

 

Mesajul lui Daniel Bodnar înainte de operaţie: „Doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu, cred că El poate face minuni”

Luptătorul sucevean Ghiță Ignat a făcut publică discuția avută cu activistul de mediu Daniel Bodnar. Acesta din urmă s-a arătat încrezător că și-ar putea reveni în urma accidentului rutier suferit, în ciuda previziunilor sumbre venite din partea doctorilor, scrie ziardesuceava.ro.

„Am vorbit cu Daniel acum câteva minute și m-a rugat să fac un lucru pentru el. (…) Dorința lui Daniel este să ne rugăm pentru el. Mi-a zis: „dă mai departe acest mesaj, doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu, cred că El poate face minuni”.

Alături de Daniel, cred și eu, pentru că știu sigur că avem un Dumnezeu al minunilor, un Dumnezeu care nu stă nepăsător și care face ca și cele mai grele situații să lucreze tot spre binele celor ce îl iubesc pe El.

Sunt convins că se vor găsi oameni care vor susține în rugăciune această cauză. Dumnezeu să aibă milă de noi de toți, gândindu-ne că oricare din noi, care conducem mașini, putem fi într-o zi victimă a unei astfel de nedorite întâmplări.

„Doamne, îndură-te de Daniel…”, a scris luptătorul Ghiță Ignat.

 

Daniel Bodnar, operat pe coloană. Ce mesaj a transmis familia activistului de mediu

”Noi, soția, fetița, frații, surorile și părinții lui Daniel, avem speranța că Daniel se va face bine și că Dumnezeu îl va ajuta să treacă peste această perioadă grea din viața lui.

Daniel urmează să fie operat mâine și are mare nevoie de rugăciunile noastre, ale tuturor. Șansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă. Deocamdată nu cunoaștem ce costuri implică toate procedurile, însă la momentul potrivit vom anunța aici pe pagină.

Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!”, este mesajul familiei lui Daniel Bodnar, postat pe pagina de Facebook a activistului de mediu.

 

Daniel Bodnar este cel mai cunoscut activist din judeţul Suceava. În ultimul an a fost atacat în repetate rânduri de hoţii de lemne. Tocmai din această cauză susţinătorilor săi cred că accidentul a fost provocat de factori externi,  deşi nu există nicio dovadă în acest sens.

„Doamne, sperăm să nu fie aşa grav dar mai ales sperăm să nu fie ceea ce gândim cu toţii un accident premeditat . Dumnezeu să l ajute să depăşească acest moment , sănătate îi doresc din toată inima!”, a comentat Elena Strugariu la o postere pe Facebook.

După ce a fost atacat de hoţii de lemne, Daniel Bodnar şi-a trimis soţia şi fetiţa în Austria ca să le protejeze.


loading...