Daniel Buzdugan, despre obiceiurile proaste ale românilor. ”Când nu ai niște valori sufletești, apelezi la valorile materiale”

Daniel Buzdugan a vorbit despre lucrurile pe care românii obișnuiesc să le facă, însă la care ar trebui să renunțe. Ce crede realizatorul de radio că s-a schimbat în țara noastră. Află în rândurile de mai jos.

09 apr. 2024, 16:36
Daniel Buzdugan, despre obiceiurile proaste ale românilor. ”Când nu ai niște valori sufletești, apelezi la valorile materiale”

Recent, Daniel Buzdugan a fost invitat în cadrul unei emisiuni, acolo unde a vorbit despre mai multe subiecte importante pentru el, printre care credința, dar și despre respectul pe care românii l-au cam dat uitării.

Citește și Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată. Care a fost motivul: „I-am dus la stat. Am făcut asta acum trei ani”

Realizatorul de radio a vorbit și despre faptul că egoul și mândria nu sunt lucruri cu care oamenii ar trebui să se mândrească.

„Ar trebui să ne adunăm şi să ne înţelegem să renunţăm la, poate, ce avem noi mai mult decât alţii – şi nu este bine – egoul, mândria de ce am făcut eu, mi-am luat o casă nu ştiu unde, mi-am luat o maşină.

Din păcate, mulţi dintre noi, cetăţenii acestei ţări, au nevoie de confirmări din afară. Poate că, atunci când ai un gol, când nu ai nişte valori sufleteşti, apelezi la valorile exterioare, materiale – casă, maşină, geacă, haine, pantofi, telefon”, a spus Daniel Buzdugan.

Printre altele, Daniel Buzdugan a povestit cum a interacționat cu o patroană a unui hotel la care acesta a fost cazat. După spusele acestuia, discuția nu a fost deloc pe placul realizatorului radio.

„Chiar îmi povestea, la Baia Mare, o doamnă de la un hotel unde am stat. ”Doamne, sunteţi aşa de liniştit şi normal”. Zic: ”Păi, asta mă face pe mine fericit, nu pot să fiu artificial, să joc, să mă dau nu ştiu cine, pentru că nu sunt. Nu mă consider ceva ieşit din comun, chiar dacă mă ştie aproape orice om din ţara asta”, a povestit Daniel Buzdugan, potrivit Spectacola.ro.

”Nu se poate așa ceva, nu ai cum”

Buzdugan a detaliat cum arată, de fapt, realitatea celor care se afișează cu mașini scumpe pe opulență.

„Îmi povestea de oameni de-ai noştri. Vin străinii care lasă totul curat în cameră, îşi pun gunoaie, ce s-a adunat la coş. La noi, vine unul îşi pune la recepţie cheile pe masa aceea să se vadă că este maşina scumpă şi zice: ”Bună ziua! Am venit şi noi aici, dar îmi faceţi şi mie un discount?” Pentru ce să îţi fac discount? Dacă ai văzut preţul, vii, te afişezi că eşti bogat, un om important, dar vrei discount. Sunt mulţi care, la final, când le spui că minibarul trebuie achitat, strâmbă din nas şi fug prin parcare.

Am prieteni care au hoteluri pe la mare şi îmi povesteau… – unii chiar au şi renunțat că au zis: „Băi, nu se poate aşa ceva, nu ai cum.” Mă durea sufletul, că aveau dimineaţa bufet suedez şi vedeai că oamenii, deşi erau hoteluri de 4-5 stele, îşi umpleau farfuriile. Semn că ei nu aveau acasă sau nu ştiu ce să înţeleg.

Citește și Ce legătură există între Daniel Buzdugan și părintele Vasile Ioana. ”Nu e genul de preot care să dea cu pumnul în masă”

Zice: ”Mă durea sufletul, la final, când debarasam… Să vezi bucăţi de salam nemâncate, dar atinse de celelalte mâncăruri – şi nu mai puteai să le foloseşti”, a spus Daniel Buzdugan, în emisiunea Oracolul Vedetelor, difuzată pe Spectacola.ro.