Daniel Chiţoiu a DEMISIONAT de la Ministerul de Finanţe VIDEO

Daniel Chiţoiu a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor. Totodată, Daniel Chiţoiu a renunţat şi la postul de vicepremier. În urma şedinţei, s-a mai decis ca fostul ministru al Finanţelor să preia cu titlu interimar postul de secretar general al PNL, urmând ca deţinătorul de drept al funcţiei, Eduard Hellvig, să se ocupe exclusiv de campania pentru alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 16:33
Daniel Chiţoiu a DEMISIONAT de la Ministerul de Finanţe VIDEO

Crin Antonescu a anunţat, joi seară, că Daniel Chiţoiu a decis să demisioneze din Guvern. Liderul PNL a făcut acest anunţ la sediul partidului, alături de Daniel Chiţoiu.

„Suntem într-un moment de organizare şi reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem şi rămânem o echipă în care ne distribuim şi ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat şi împreună cu viceprim-ministrul şi ministrul, vicepreşedinte al partidului, Daniel Chiţoiu (…) a decis să pună capăt experienţei şi activităţii din fruntea Ministerului de Finanţe şi Guvern”, a spus Antonescu.

Daniel Chiţoiu a declarat, joi seară, că pleacă din Guvern pentru activitatea politică din PNL, fiind an electoral, el menţionând că este un om care munceşte 18 ore pe zi. El a anunţat că va prelua interimar funcţia de secretar general al PNL.

„Sunt un om vechi de partid, am o colaborare foarte bună cu toate organizaţiile din PNL. Mă retrag din guvern pentru că activitatea guvernamentală nu mi-ar fi permis să mă ocup şi de activitatea de la partid. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern”, a declarat Daniel Chiţoiu, în cadrul declaraţiei de presă pe care a susţinut-o alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Ce modificări pregăteşte PNL

Nominalizările pentru Ministerul Finanţelor Publice şi pentru Ministerul Afacerilor Interne, care revin liberalilor potrivit algoritmului din USL, vor fi făcute vineri, a anunţat joi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit unor surse politice citate de România TV, la Ministerul de Finanţe favorit este Eugen Nicolăescu, în prezent ministru al Sănătăţii. În acest caz, portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de preşedintele CNAS, Cristian Buşoi – această posibilitate fiind deja în discuţia liderilor liberali.

Antonescu, despre remanieri: Dacă vor fi schimbări, premierul va fi pus la curent VIDEO