Daniel Constantin. Premierul cu care vom merge la Cotroceni după alegeri este Călin Popescu Tăriceanu

Conducerea ALDE a decis în unanimitate să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier al ALDE după alegerile parlamentare din decembrie, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

20 nov. 2016, 13:19
Daniel Constantin. Premierul cu care vom merge la Cotroceni după alegeri este Călin Popescu Tăriceanu

„Din discuţiile avut în interiorul partidului, dar nu numai, am decis că e necesar ca ALDE să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru. Din analizele din interiorul partidului a rezultat faptul că cel cu care vom merge la negocieri la Cotroceni să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Daniel Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit news.ro.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: Constituţia României are sădiţi în ea germenii conflictului

Conducerea centrală a ALDE s-a reunit duminică, în Capitală, alături de liderii din teritoriu, care au votat ca formaţiunea să îl propună pe Călin Popescu Tăriceanu ca premier al formaţiunii.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunea la începutul lunii că în funcţie de rezultatul alegerilor din 11 decembrie şi de rezultatul negocierilor politice va fi stabilit viitorul premier, el precizând că i-ar plăcea să poată pune „în slujba ţării” experienţa pe care a avut-o ca prim-ministru şi despre care crede că „că a lăsat ceva rezultate benefice în urmă”.

El a afirmat şi că nu are nicio reţinere ca Liviu Dragnea, condamnat în dosarul referendumului, să fie nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, apreciind că actuala Constituţie nu-l împiedică pe Dragnea să devină prim-ministru.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu a blocat traficul ca să meargă la cumpărături. Tăriceanu şi-a cerut scuze VIDEO UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în mai multe rânduri că nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană condamnată penal sau cu probleme în justiţie.

Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.