Daniel Constantin: PSD, UNPR şi PC ni l-am dori pe Victor Ponta candidat la preşedinţie

Preşedintele Partidului Conservator, viceprim-ministrul Daniel Constantin, a declarat luni, la Galaţi, că alianţa PSD-UNPR-PC l-ar dori pe premierul Victor Ponta candidat la Preşedinţie, transmite Agerpres. Totuşi, el a adăugat că decizia privind candidatura îi aparţine în exclusivitate acestuia.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 13:16
Daniel Constantin: PSD, UNPR şi PC ni l-am dori pe Victor Ponta candidat la preşedinţie

‘Premierul trebuie să decidă, pentru că este foarte clar acum: tot ceea ce înseamnă coaliţie de guvernare şi-a exprimat opţiunea de a avea candidat unic la Preşedinţie, mă refer la PSD, UNPR şi PC. Sigur, că ni l-am dori pe premier ca şi candidat, dar este o decizie pe care o va lua domnia sa, pe care o va supune probabil dezbaterii, în primul rând în PSD, şi după aceea va face acest anunţ public’, a spus Daniel Constantin.

Comentând eventualitatea apariţiei unui tandem Victor Ponta – preşedinte şi Liviu Dragnea – premier, Daniel Constantin a afirmat că este prematur să se facă astfel de scenarii.

‘N-aş merge atât de departe şi nu aş face niciun fel de scenariu până când nu avem o decizie fermă a premierului. Până nu vom avea o decizie fermă într-un sens sau altul cred că este prematur să vorbim despre un anumit cuplu sau de succesorul dânsului la funcţia de prim-ministru’, a precizat preşedintele PC.

Daniel Constantin a explicat că Victor Ponta se codeşte în a lua o hotărâre pentru că nu-şi doreşte foarte tare preşedinţia, optând mai mult pentru finalizarea unui mandat de guvernare de patru ani.

‘Eu cred că domnul Ponta nu-şi doreşte foarte tare Preşedinţia. Eu cred că doreşte să ducă până la capăt un program de guvernare pe care l-a început într-un anumit format şi cu ceilalţi colegi liberali, dar pe care îl asumăm în acest format mai restrâns PSD, UNPR, PC şi UDMR. Îşi doreşte să meargă pe acest proiect până la capăt ca să se vadă cu adevărat rezultatele unei guvernări pe un termen rezonabil, de patru ani. Este ceea îmi doresc şi eu la Agricultură, să duc la capăt un mandat de patru ani, după care putem să evaluăm dacă sunt sau nu rezultate. Acestea sunt argumentele pentru care premierul mai degrabă ar dori să ducă acest program de guvernare şi acest proiect pe care l-a început, dar eu sper, pentru viitorul României, totuşi, să se răzgândească şi să candideze la funcţia de preşedinte’, a declarat Daniel Constantin.