Daniel Dineş, fondator UiPath, va deveni Doctor Honoris Causa la UBB

Miliardarul Daniel Dineş, fondator companiei UiPath, va primi titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).
Filip Stan
20 iun. 2021, 23:48
Daniel Dineş, fondator UiPath, va deveni Doctor Honoris Causa la UBB

Daniel Dineş este unul dintre fondatorii fondator UiPath, o companie globală de software care se ocupă de automatizarea robotică a proceselor/robotizarea proceselor automate.

În anul 2020, UiPath a devenit un decacorn. Acesta este termen utilizat în business pentru a se referi mai ales la companii private de tip start-up care ajung să valoreze într-un timp relativ scurt peste 10 miliarde de dolari; folosit în asociere cu unicorn (companie evaluată la cel puţin 1 miliard USD) şi hectocorn (companie evaluată la cel puţin 100 miliarde USD), termenul arată raritatea unor astfel de reuşite în businessul inovativ.

Propunerea prin care lui Daniel Dineş îi va fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa a venit din partea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (zona ştiinţelor administrative fiind interesată de automatizarea proceselor administrative) şi din partea Facultăţii de Matematică şi Informatică (zona informatică fiind capabilă să ofere expertiză pentru automatizarea robotică a proceselor administrative, existând deja colaborări cu UiPath). Aceasta a fost acceptată şi validată de Consiliul de Administraţie al UBB şi aprobată apoi de Senatul UBB, scrie Adevărul.

Citeşte şi: Daniel Dines, CEO UiPath, lansat recent la bursa din New York, discută o tranzacție prin care să cumpere un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties

„Prin această distincţie vrem să facem două lucruri: (1) să recunoaştem merite deosebite şi (2) să dăm un semnal despre ce înseamnă astăzi o universitate modernă. Mai precis spus, conferirea acestui titlu premiază primul decacorn înfiinţat în ţară de antreprenori-inovatori români (care, indiferent de viitor, a marcat deja o premieră şi a pus o bornă în domeniu) şi arată că inovarea şi relaţia antreprenorial-transformativă cu societatea sunt elemente fundamentale ale UBB.

Într-adevăr, UBB valorizează toate cele trei misiuni academice: educaţie, cercetare ştiinţifică şi relaţia cu societatea. Cercetarea ştiinţifică este însă înţeleasă în UBB comprehensiv – cercetare-dezvoltare-inovare – şi este pusă în centrul activităţii academice, ceea ce face ca educaţia să fie una activă şi co-creată cu studenţii, iar relaţia cu societatea una antreprenorial-transformativă.

Nu în ultimul rând, UBB a fost dacă nu primul, printre primii parteneri academici ai UiPath în ţară, în diverse proiecte care ţin de profilul companiei şi nevoile şi expertiza UBB. Vom organiza festivitatea de conferire a titlului undeva în toamna anului 2021, urmând să anunţăm din timp acest lucru”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, conform sursei citate

„De dragul detaliilor, îmi face plăcere să menţionez că ideea mi-a venit după o discuţie despre inovarea europeană – organizată prin GUILD, grupul unora din cele mai importante universităţi europene, unde UBB este membru -, cu comisarul Mariya Gabriel, iar apoi am fost ferm convins văzând cum se raportează la UiPath consilierii europeni în inovare din biroului acesteia; în faza iniţială un rol important l-a avut în debutul discuţiilor şi Direcţia Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din UBB (prin colegii profesori Dan Lazăr şi Adrian Hudrea)”, a adăugat el.

Citeşte şi: Miliardarul Daniel Dineş, fondatorul companiei IT UiPath, a cumpărat 5% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties

 

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Irina Columbeanu a spus tot despre iubitul francez! „Sunt deschisă!“
Fanatik.ro
Uranus intră în Gemeni. De luni, 7 iulie, de la ora 8 dimineața, patru zodii sunt binecuvântate, lucruri fabuloase se întâmplă în viața lor
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță! S-a stins la doar 42 de ani: Era cel mai frumos suflet
Playtech.ro
Construcţie pe teren supus partajului judiciar. Ce poţi să faci legal?
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Puterea lui Xi, în scădere. De ce lipsește liderul chinez de la summit-ul BRICS? Criza tăcută din spatele zidurilor de la Beijing
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Cod roșu de caniculă în 15 județe. În București a fost emis un mesaj RO-alert
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cod roșu de caniculă! Meteorologii ANM au emis avertizări pentru 15 județe
Cancan.ro
Ana din Sibiu luase 9,40 la BAC la Limba Română, dar a făcut contestație. Cu ce notă s-a trezit apoi
Playsport.ro
O Dacie cât un apartament: Adevărul despre lupta românilor de rând pentru o mașină în...
Capital.ro
Obligatoriu pentru șoferii care au peste 70 de ani. Se dă un nou test pentru a obține permisul de conducere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Locul de muncă plătit cu 100.000 de euro pe an. Este cel mai accesat domeniu
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă Covid! Noua variantă „super-contagioasă Frankenstein” s-a multiplicat de patru ori în doar o lună