Miliardarul Daniel Dineş, fondatorul companiei IT UiPath, a cumpărat 5% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties

Daniel Dineş a achiziționat, printr-o companie de investiţii pe care o controlează, 5% din acțiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties, companie fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, anunță un comunicat de presă al dezvoltatorului.

01 iun. 2021, 17:52
Miliardarul Daniel Dineş, fondatorul companiei IT UiPath, a cumpărat 5% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties

One United Properties

este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București.

Planurile de investiții ale companiei vizează atragerea de capital pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare rezidențiale și mixte sustenabile.

Firma de imobiliare se adresează în special segmentului de cumpărători cu venituri medii și medii superioare, atât în București, cât și în alte orașe principale din România sau din regiune.

„România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potențialul industriei imobiliare nu face excepție. Credem în dezvoltarea acestuia în Romania, suntem un partener pe termen lung și vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties”, a spus Daniel Dines.

One United Properties a înregistrat un profit de 19 milioane de euro în 2020

Dezvoltatorul susține că toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a primit premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020.

Românul Daniel Dines a mai dat o lovitură. UiPath, compania pe care a fondat-o, a vândut acţiuni de peste 1,3 miliarde dolari
Potrivit datelor financiare agregate de Termene.ro One United Properties este o societate pe acțiuni, înființată în urmă cu 13 ani.

Bilanțul disponibil pentru 2020 arată că firma de imobiliare a încheiat anul cu un profit net de peste 19 milioane euro, la o cifră de afaceri de 6,77 milioane euro.

Miliardarul român Daniel Dines mai deține un pachet minoritar de acțiuni din compania pe care a fondat-o, UiPath, dar păstrează în continuare controlul decizional din firma româno-americană (PATH) recent listată la bursa de la New York.

Ca CEO UiPath Daniel Dines a avut în anul anul fiscal încheiat la 31 ianuarie 2021 un salariu de 106.000 de dolari, din care 100.000 de dolari au provenit de la subsidiara din România.

În afară de salariu, compania i-a mai decontat în jur de 100.000 de dolari pentru cheltuieli cum ar fi asigurarea de sănătate, mesele, abonamentul la sala de sport, securitatea personală, participare la evenimente.

Daniel Dines a obținut 160 de milioane de dolari vânzându-și din acțiuni, în urma unei operațiuni în care UiPath a răscumpărat acțiuni de la angajați, în valoare totală de 268,8 milioane dolari, care a avut loc în 2018 și 2019.

Daniel Dines (49 de ani) este în Top Forbes 500 mondial, ajungând pe locul al 464-lea. Fondatorul și CEO-ul companiei IT UiPath are o avere estimată la 6 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Anunţ şoc pe piața de telefonie mobilă. Un important producător a renunțat deja să mai producă smartphone-uri