Daniel Dines va fi numit invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație ale gigantului imobiliar One United

Daniel Dines urmează să fie numit invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație ale dezvoltatorului One United, din care deține 5%.

30 iul. 2021, 12:43
Daniel Dines va fi numit invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație ale gigantului imobiliar One United

Daniel Dines

va începe o nouă aventură în evoluția ca om de afaceri, românul urmează să fie numit invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație ale dezvoltatorului One United, din care deține 5%.

Compania a convocat AGOA pe data de 10 septembrie, iar pe ordinea de zi a întâlnirii se află și aprobarea numirii unui invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație, în persoana domnului Daniel Dines, respectiv în persoana unui reprezentant adecvat al domnului Daniel Dines, acceptat de membrii executivi ai Consiliului de Administrație.

Pentru aceeași dată a fost convocată și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), unde pe ordinea de zi se află și „aprobarea majorării capitalului social cu suma de până la 228,8 milioane de lei, prin emisiunea unui număr de până la 1.144.062.353 de acțiuni noi ordinare, nominative și dematerializate, cu valoarea nominală de 0,20 lei per acțiune („Acțiunile Noi”), în urma încorporării a aproximativ 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 – 2 iulie 2021 („Oferta Publică Inițială”) („Majorarea Capitalului Social”)”, se mai arată în anunțul de pe BVB.

În urma majorării, capitalul social al One United va fi de până la 514,8 milioane de lei (din care 505,5 milioane de lei și 1,92 milioane de euro), integral subscris și vărsat de acționari, împărțit într-un număr de până la 2.574.140.294 acțiuni nominative, dematerializate, cu o valoare nominală de 0,2 RON/acțiune, relatează economica.

Daniel Dines, CEO UiPath: M-am gândit că aș putea să-mi deschid un restaurant care să vândă numai supe

Echipa UiPath 

are în plan să facă din București un centru mai mare al talentelor din Europa, a anunțat fondatorul companiei, Daniel Dines, precizând că cel puțin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din țară.

Compania, listată recent la Bursa de la New York, cu circa 40 de birouri în toată lumea, are peste 2.800 de angajați, un sfert din ei fiind români.

Daniel Dines a dezvăluit recent că vrea să facă din Capitală un centru mai mare pentru talentele europene, conform Sifted.eu.

Dines spune că România este un loc foarte bun în care să trăiești, iar UiPath are „un avantaj față de marile companii americane care se stabilesc în Europa. De regulă, ele nu fac cele mai cool proiecte în Europa, noi le facem”.

El a mai precizat că s-a gândit să-și deschidă și un restaurant de supe românești. „După Vietnam, cred că românii au cele mai bune supe. M-am gândit că aș putea să-mi deschid un restaurant care să vândă numai supe”, a mai spus Dines.

Compania UiPath a românului Daniel Dines a stabilit un nou record la bursa din New York, unde valoarea companiei a ajuns la peste 40 de miliarde de dolari.

Compania UiPath a atins pe 21 mai un nou record la bursa din New York, unde acțiunile companiei s-au vândut la un preț de 78,75 dolari, cu aproape 41% peste prețul de listare, iar compania a capitalizat 40,88 miliarde de dolari. Daniel Dines a afirmat că organizația a evoluat și a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre principalii investitori.

“Toate semnele de până acum arată că listarea ne schimbă în bine: ne face să fim mai disciplinați, mai conectați la lumea clienților, iar UiPath a devenit mai cunoscută în rândul clienților. Mulți dintre clienții noștri sunt companii publice, astfel că, într-un fel, preferă să discute cu o companie publică. În multe privințe, această listare a fost o binecuvântare pentru companie”, spune Dines, conform profit.ro.