Daniel Dragomir, fost colonel şef al SRI: Dosarul Black Cube conţine o listă cu 20 de nume publice care erau ţinte

Publicat: Vineri, 08 Decembrie 2017 19:42 // Actualizat: Vineri, 08 Decembrie 2017 19:42 // Sursa: romaniatv.net

Daniel Dragomir, fost colonel şef al SRI, a declarat vineri că dosarul Black Cube conţine o listă de nume publice care erau ţinte pentru compania menţionată. Dragomir acuză că dosarul stagnează şi speră să se lămurească implicarea SPP şi SRI în dosar.

"Suntem în decembrie 2017 şi nimic nu s-a întâmplat. Eu nici măcar nu sunt trimis în judecată. Eu cred că la un moment dat ar trebui să se clarifice cum s-au sesizat instituţiile cu privirire la această operaţiune. Sper ca în viitor vom clarifica implicarea SPP şi SRI în acest dosar. (...) Cel mai mult a avut de câştigat doamna Kovesi, care ulterior a fost renumită în funcţie. În spaţiul public a apărut informaţia că preşedintele companiei a fost şef Mossad, a luat legătura cu persoane din conducerea statului român. Nu au reuşit autorităţile române să verifice dacă, cu cine, în ce context a luat legatura cu un oficial al statului?", a declarat Daniel Dragomir, la Antena 3.

Acesta a precizat că în dosar există şi o listă cu persoane cunoscute, care ar fi fost vizate de supravegherea firmei Black Cube.

"Doamna Kovesi care s-a pretins atacată nu e parte vătămată, e martor. Eu cred şi sper că acest dosar va ajunge în faţa unui judecător, pentru că din lista de ţinte care este la acest dosar şi care au fost ţintele companiei Black Cube, pot să vă spun că lista e mare şi largă şi va produce un cutremur. (...) Eu am observat cu surprindere că la dosar existau persoane despre care nici nu auzisem vreodată în viaţă, dar o listă foarte largă de persoane publice şi politice. Eu atât spun, că acest dosar se ţine sub preş, se menţine această poveste cu Dragomir, dar pe lângă faptul că doamna Kovesi a zis la tv că ştie cine e în spate, eu nu ştiu de ce doamna Kovesi nu are atitudinea normală să spună în faţa procurorilor ce spune. În 10 martie eu am făcut o solicitare pentru reaudierea martorei Kovesi, dânsa a fost citată pe 11 aprilie la DIICOT şi a trimis un document că are treabă şi nu poate să vină. Din 11 aprilie nu a mai chemat-o nimeni. Fie a făcut o declaraţie mincinoasă, fie ştie si nu vrea să zică de unde", a mai spus fostul colonel SRI.

Daniel Dragomir a afirmat că lista conţine circa 20 de nume cunoscute, atât oameni de afaceri, cât şi politicieni.

"Această listă e la dosar, am rămas înmărmurit când am văzut. Cred că evoluţiile vor fi interesante în dosar. (...)Vă pot spune că se apropie cifra de 20 (n.r.: numele de pe listă), toate nume cunoscute. Eu nu am nimic de ascuns, altcineva are ceva de ascuns", spune Dragomir.

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv anul trecut, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

Citeşte şi Claudiu Manda: Generalul SRI Dumbravă a spus că a colaborat cu procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, dar nu a ajutat-o în carieră

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Black Cube Daniel Dragomir SRI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H