Daniel Dragomir: Statul paralel e format din oameni din structurile de forţă, cu scopul de a nu lăsa clasa politică să conducă ţara

Publicat: Marţi, 30 Ianuarie 2018 20:17 // Actualizat: Marţi, 30 Ianuarie 2018 20:17 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, fondatorul Iniţiativei civice România 3.0, a definit marţi "statul paralel" ca fiind format din oameni care se află în structurile de forţă, servicii de informaţii, parchet şi care sunt legaţi de o strategie de menţinere a puterii şi de acaparare a acesteia, în scopul de a nu lăsa clasa politică să conducă România.

"Statul paralel este format din elemente, din oameni care se află în structurile de forţă, serviciile de informaţii, parchet, care sunt legaţi de o strategie de menţinere a puterii şi de acapararea puterii şi care îşi fac, din fiecare instituţie, legături şi conexiuni personale, dar şi instituţionale, în scopul de a nu lăsa clasa politică şi a nu lăsa persoanele alese democratic să conducă România. În SUA, statul paralel, state within a state, şi aceste entităţi sunt prezentate, în ultima perioadă, într-o manieră foarte clară. Acelaşi lucru, dar la altă dimensiune se întâmplă în România", a afirmat Dragomir la Conferinţa naţională a Iniţiativei civice România 3.0.

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al României, Dragomir a spus că nu.

"Nu poate să existe o asemenea discuţie. Nici preşedintele României, nici o altă funcţie. Ceea ce am dorit eu este să strâng alături cât mai mulţi oameni care gândesc că a venit momentul să spună stop nu numai abuzurilor, ci şi defrişărilor, de exemplu, să spunem stop situaţiei prin care românii trec prin instanţe", a menţionat Dragomir.

Întrebat cum poate să aibă credibilitate în faţa oamenilor când este cercetat penal, fostul ofiţer SRI a spus că "aproximativ 20%" din populaţia României are un dosar penal astăzi.

"Dacă vă uitaţi în zona politică, o să vedeţi că 60-70% au un dosar. Credibilitatea trebuie câştigată prin fapte, prin seriozitate, prin ceea ce spunem şi ceea ce facem. Credibilitatea mea nu stă la mâna sau la pixul unui procuror militar al DNA care a inventat acest dosar, care m-a ţinut pe mine arestat şase luni şi jumătate preventiv (...)", a susţinut Dragomir.

Potrivit acestuia, Iniţiativa civică România 3.0. are şi obiective politice, iar primul scop al ei este să lupte cu mijloace democratice şi transparente cu "statul paralel".

"Această Iniţiativă deja s-a structurat în plan local, există 20 de filiale pe care le vom organiza începând de astăzi, o structură de conducere care va fi votată tot astăzi. Primul scop al Iniţiativei este să lupte, cu mijloace democratice şi transparente, cu statul paralel, dar această luptă va fi una extrem de concretă, pentru că vor exista cinci departamente specializate ale Iniţiativei. În al doilea rând, să încerce să redea libertatea românilor şi să îi poată determina ca, astăzi, românii să aibă parte de o justiţie corectă şi de dreptate, lucru pe care nu îl mai au, pierzându-şi încrederea în instituţii (...). Această platformă civică îşi propune să dea şi soluţii, astfel încât, democratic, obiectivele politice să dea şi soluţii", a explicat Dragomir.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Daniel Dragomir Romania 3.0 statul paralel
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 21:58
Răspunde | Votează email 0 email
Despacito
Am fost considerati ambasadori ai Romaniei pinain 1990, acum suntem niste relicve care pastram informatii crucialedespe Romania,oameni si teritorii!
Am primit ordin sa updatez harta insulei Socotra din India,dupa care am fost trimis in Cuba sa determin coordonatele insulei,dupa care sa indentific conglomeratul sovietic din insula,dupa care......
Mai tarziu am fost felicitatde un FBI care a apreciat actiunea mea in Grecia.
Toate aceste lucruritrebuiec cunoscute de cetatenii acestui popor!
Pentru contact in vederea destainuirii mai multor actiunii ale poporului roman in afara granitelor puteti face un anunt de participare!
Voi fiacolo!
Toate informatiile trebuiesc tinute undersecret!
1
EUR
4.7627
RON
21 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H