Daniel Florea: Am formulat plângere penală împotriva celor care au falsificat documente. PNL şi USR PLUS au devenit pavaza lui Piedone

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat luni seară ca a formulat plângeri penale împotriva celor pe care îi acuză că au falsificat o serie de documente şi filmări, precum şi împotriva celor care folosesc aceste probe false pentru a obţine avantaje electorale. De asemenea, Florea susţine că PNL şi USR-PLUS s-au transformat în "apărătorii lui Piedone şi trompete ale finului lui Vanghelie".

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 20:15
Daniel Florea: Am formulat plângere penală împotriva celor care au falsificat documente. PNL şi USR PLUS au devenit pavaza lui Piedone

Daniel Florea a transmis un drept la replică, după ce a fost acuzat că într-o înregistrare video ar apărea angajaţi ai Primăriei Sectorului 5 care completează liste de semnături pentru candidatura sa.

„O serie de ticaloşi şi infractori, deghizaţi în politicieni, falsifică şi distribuie în spaţiul public o serie de falsuri, conştienţi că nu au nicio şansă să ne învingă la urne. Din acest motiv, am formulat plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, faptă prevazută şi pedepsita de Codul Penal, tuturor celor care au fabricat documente şi filmări mincinoase”, a menţionat primarul PSD al Sectorului 5.

Florea a amintit că producerea de probe nereale este pedepsită, prin Codul Penal, cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

„Pentru cei care ştiind că aceste „probe” sunt false, pentru că este evident că sunt false, distribuie, propagă şi susţin în public acele minciuni, îi anunţ ca am formulat plângere penală pentru favorizarea infractorului.

Din probele pe care le-am depus la plângerea penală reiese clar că unele dintre persoanele vizate cunoşteau faptul că filmările şi documentele distribuite sunt false. Acestor persoane le formulăm plângere penală pentru complicitate”, a menţionat edilul Sectorului 5.

De asemenea, Florea le-a transmis un mesaj adversarilor săi politici.

„În final, am un mesaj pentru PNL şi USR PLUS: v-aţi transformat în pavaza lui Piedone şi în trompeta finului lui Vanghelie”, a declarat Daniel Florea.

Cristian Băcanu, candidatul PNL susţinut de USR PLUS la Primăria Sectorului 5, a anunţat luni că a formulat plângere penală, după ce pe Facebook a apărut o înregistrare video în care ar fi falsificate semnături pentru listele depuse de PSD la alegerile locale din Sectorul 5.

„În dimineaţa asta, am formulat plângere penală cu privire la modul în care oamenii de la PSD au înţeles să falsifice semnăturile pentru susţinerea echipei Firea – Florea. Este vorba despre falsificarea semnăturilor din Sectorul 5. Există acel film pe care l-a văzut o ţară întreagă”, a declarat Băcanu, pentru sursa citată.

De asemenea, PLUS Bucureşti a anunţat că Alianţa USR PLUS Sector 5 a depus denunţ penal împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, „precum şi împotriva Partidului Social Democrat şi tuturor persoanelor care au contribuit la vicierea procedurii” referitoare la obţinerea de semnături în susţinerea candidaturii.

„Considerăm că s-a comis infracţiunea de abuz în serviciu, în scopul obţinerii de foloase pentru sine (numitul Florea Daniel) şi pentru altul (Partidul Social Democrat), deoarece, în loc să îşi îndeplinească activităţile specifice locului lor de muncă, cel mai probabil la ordinul primarului Sectorului 5 al municipiului Bucureşti, oamenii surprinşi în înregistrarea video prestează o activitate ilicită în beneficiul PSD şi al lui Daniel Florea, provocând astfel o pagubă bugetului local Sector 5”, a precizat sursa citată.

PLUS Sector 5 a postat pe Facebook o înregistrare video în care susţine că ar apărea angajaţi ai Primăriei Sectorului 5 care completează liste de semnături pentru candidatura primarului Daniel Florea.

Firea: „Am văzut că circulă un filmuleţ. Sunt fake news-uri. Este o campanie murdară”