Daniel Florea îi interzice ministrului Muncii să intre în sectorul 5, după ce a vizitat românii din Germania: Nu veniţi că nu intraţi!

Controverse majore după vizita Ministrului Muncii în Germania. Violeta Alexandru susține că nu trebuie să stea în izolare după ce s-a întâlnit cu muncitorii români din Germania. Cu toate acestea, primarul sectorului 5, Daniel Florea anunță că nu o primește pe Violeta Alexandru să viziteze mai multe obiective din zonă, de teamă să nu existe vreun risc de infectare cu noul coronavirus, conform România TV.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 08:18
Daniel Florea îi interzice ministrului Muncii să intre în sectorul 5, după ce a vizitat românii din Germania: Nu veniţi că nu intraţi!

Violeta Alexandru s-a întors din Germania, unde s-a îmbrățișat cu românii care muncesc sezonier. Cu toate acestea, ministrul susține că nu trebuie să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile, regulă valabilă pentru toate persoanele care se întorc în țară pe durata stării de alertă. Pentru această regulă există excepții, însă membrii Guvernului nu sunt exceptați de la izolarea la domiciliu, cum sunt membrii Parlamentului European sau ai misiunilor diplomatice. 

Citește și: Violeta Alexandru, după vizita la fermele din Germania: „Sunt condiţii civilizate”

Ministerul Muncii susține faptul că Violeta Alexandru deține un pașaport diplomatic prin care ar putea fi exceptată de la regula izolării la domiciliu. 

Pe această temă au apărut controverse, iar primarul sectorului 5, Daniel Florea, a anunțat că nu îi va permite ministrului să vină în inspecție la Direcția de Asistență Socială din sectorul 5. Edilul i-a transmis faptul că în următoarele 14 zile aceasta are accesul interzis.