Daniel Funeriu DEMISIONEAZĂ din PDL

Daniel Funeriu a anunţat, marţi seară, că demisionează din PDL, după ce vicepreşedintele democrat-liberal, Alin Popoviciu a declarat pentru RTV.NET că actualul consilier prezidenţial "trebuie dat afară" din partid. Deputatul PDL l-a acuzat pe Funeriu că a încercat să racoleze pedelişti din teritoriu pentru a forma filiale ale Partidului Popular. 

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 18:06

„O să îmi dau demisia din PDL în această seară. Sunt colegii PDL pe care îi respect și nu vreau să îi pun în situația penibilă în care să fie într-un conflict de loialitate față de actuala conducere a PDL-ului sau față de o agendă a modernizării pe care ei știu bine că eu am susținut-o”, a declarat Daniel Funeriu, la B1 TV.

Ulterior, Funeriu a postat pe Facebook o scrisoare transmisă marţi preşedintelui PDL, declarând: „Nu îi încurajez pe cei care împărtăşesc direcţia actuală a PDL să îmi urmeze exemplul”.

În scrisoarea respectivă, Funeriu îi cere preşedintelui PDL să înregistreze demisia sa din calitatea de membru al partidului.

„Am înţeles că este în discuţie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsă public de conducere. Prefer să nu-i pun pe colegii din PDL în situaţia unui conflict de loialitate: să ridice mâna împotriva voinţei conducerii partidului sau să ridice mâna împotriva unui coleg căruia nu au ce-i reproşa. Neavând vocaţia privitului în urmă cu mânie, voi încerca să păstrez în memorie amintirea luptelor duse împreună cu colegii din PDL, inclusiv dumneavoastră, precum şi solidaritatea care ne-a caracterizat în trecut. Toate cele bune, cu respect”, scrie Funeriu, în scrisoarea datată 28 mai 2013.

Demisia din PDL a fostului ministru al Educaţiei vine ca reacţie la acuzaţiile formulate de către Alin Popoviciu, vicepreşedintele democrat-liberal acuzându-l pe Funeriu că a încercat să-i convingă pe mai mulţi pedelişti să pună bazele în teritoriu pentru o nouă formaţiune politică.

„Sunt în  favoarea excluderilor. Sunt oameni care au primit ceva de la acest partid, oameni care au intrat în acest partid şi care au avut  numai de câştigat: Cristian Preda fără nicio problemă, Sever Voinescu, Teodor Baconschi. Domnul Funeriu se implică şi discută despre un alt partid, este omul care umblă foarte mult în ţară cu Mişcarea Populară şi încearcă să convingă oameni din organizaţiile PDL să intre în noua construcţie politică, dar nu prea are succes. Ne spun membrii din judeţe că au fost contactaţi de către domnul Funeriu. Şi domnul Funeriu trebuie dat afară”, a declarat Alin Popoviciu, pentru ROMÂNIATV.NET.