Daniel Funeriu, despre „scandalul Buhnici”. Ce spune fostul ministru al educației: „A fost o discuție sănătoasă pentru România”

Daniel Funeriu a vorbit despre "scandalul Buhnici", care a creat o adevărată controversă în toată ţara, după ce fostul prezentator de la Pro TV a spus cuvinte dure la adresa femeilor cu celulită şi vergeturi.

26 iul. 2022, 21:31
Daniel Funeriu, despre „scandalul Buhnici”. Ce spune fostul ministru al educației: „A fost o discuție sănătoasă pentru România”
Daniel Funeriu, despre "scandalul Buhnici"

Daniel Funeriu, despre „scandalul Buhnici„. Întrebat ce concluzii de etapă am putea trage în cazul vloggerului care a stârnit nemulțumire publică prin declarațiile sale controversate, fostul ministru al educației a explicat că, în opinia sa, deși neplăcută, discuția a fost una „sănătoasă pentru România”.

Citeşte şi: George Buhnici, primele declarații după scandalul uriaș pe care l-a provocat: „Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără minte. Am fost superficial și lipsit de empatie. Îmi cer scuze”

Daniel Funeriu, despre „scandalul Buhnici”

Eu aș avea trei lucruri de spus pe marginea acestui caz, de la macro, la micro. La nivel macro – un lucru este absolut sigur în România, condiția femeii în societate nu este ceea ce ar trebui să fie, deci acesta este un lucru pe care țin să îl spun, țin să îl spun public și cred că avem cu toții datoria, prin tot ceea ce facem, de la acțiune, la faptă, la vorbă, e important să ridicăm statutul femeii în societatea românească, care din păcate nu este suficient de înalt.

Al doilea lucru pe care vreau să îl spun. Există un îndemn biblic – nu judeca, pentru că vei fi judecat cu aceeași măsură cu care judeci – și atunci cred că putem să credem ceea ce dorim, e, cred, creștinește, creștinesc să ne păstrăm anumite judecăți pentru noi.

Eu sunt un adept al libertății absolute a cuvântului, deci tot așa cum putem să spunem ceea ce dorim, tot așa putem să tragem ponoase de pe urma a ceea ce spunem. Ar fi fost foarte bine ca domnul în chestiune să se gândească înainte de a vorbi, să se gândească mai atent înainte de a deschide gura, astfel încât să nu se ajungă la această situație.

În concluzie, cred că a fost o discuție sănătoasă pentru România, pentru că a permis să scoată la suprafață anumite comportamente cu care eu, de exemplu, nu rezonez deloc. Nu rezonez cu acest mod de a trata o femeie ca pe un obiect ș.a.m.d. Obiectificarea femeii este un lucru foarte urât și consider că a fost o discuție, cum să spun, neplăcută, dar care a scos la iveală niște comportamente pe care sper că tinerii noștri nu le vor mai reproduce”, a explicat Daniel Funeriu, la B1 TV.