Daniel Ghiță, interviu controversat în presa de limbă rusă: „Nu înțeleg de ce România nu ar trebui să-şi apere interesele în cadrul unui dialog cu Moscova”

Parlamentarul PSD de Ilfov, Daniel Ghiţă, fost luptător de kickboxing, a acordat un interviu controversat presei de limba rusă, care i-a adus o serie de critici din partea societăţii civile.

06 apr. 2021, 12:41
Daniel Ghiță, interviu controversat în presa de limbă rusă: „Nu înțeleg de ce România nu ar trebui să-şi apere interesele în cadrul unui dialog cu Moscova”

Daniel Ghiță a vorbit în interviul pentru balkanist.ro despre cariera sa de sportiv şi cum îl influenţează ea în activitatea politică, însă a abordat şi probleme delicate, precum demersurile de unire a României cu Republica Moldova. „De obicei, în România se discută mult despre acest lucru în timpul campaniilor electorale. Pentru unele partide care doresc să câștige capital politic, acest subiect este întotdeauna viu – dar niciunul dintre partide nu a oferit un scenariu realist şi nici nu a demonstrat măca o înțelegere minimă a complexității acestei probleme, care necesită dialog internațional. Așadar, politicienii români sunt mai preocupați de simpla propagandă decât de politica reală„, a spus Daniel Ghiţă, pe marginea acestui subiect.

Întrebat dacă România ar trebui să inițieze un dialog cu Rusia despre viitorul Moldovei și al Transnistriei, Daniel Ghiță a răspuns: „Uitaţi-vă la Partidul Național Liberal, afiliat cu Partidul Popular European al Angelei Merkel sau la USR-PLUS, afiliat cu fracțiunea Renew Europe (CE) susținută de Emmanuel Macron. Susținătorii unei politici pro-europene au interzis României dialogul cu Rusia, în timp ce idolii lor de la Berlin, Paris sau Bruxelles încearcă încă să desfășoare afaceri și negocieri cu Moscova, în interesul țărilor lor. Nu înțeleg de ce România nu ar trebui să-și apere interesele în cadrul unui dialog constructiv cu Moscova, în special cu privire la Republica Moldova?„.

În acelaşi timp, Ghiţă nu priveşte cu ochi buni prezenţa bazelor americane în ţara noastră. „Aș spune că România ar trebui să cheltuiască mai mult pe rezolvarea problemelor reale decât pe pregătirea pentru conflicte imaginare”, a spus el.

Citeşte şi Daniel Ghiţă, un nou derapaj: „Pesediştii sunt ca evreii care aveau o bandă pe mână în timpul războiului”

Analistul Sorin Ioniţă, fostul director al Societăţii Academice Române, a taxat dur răspunsurile fostului sportiv. „Kickboxerul Daniel Ghiță de la PSD-Ilfov, singurul parlamentar român care a votat împotriva condamnării antisemitismului, nu putea trece neobservat de Kominternul mass media al Kremlinului pe zona Balcani. Ăsta-i ecosistemul care identifică şi cultivă agenţi de influenţă în politică, fie ei cu agendă ori simpli idioţi utili.

Iată deci că gânditorul Ghiţă ot Ilfov, muşchiul lui Pandele în parlament, e intervievat pe chestiuni de largă respiraţie imediat dupa celebrele prestaţii parlamentare. Nu ştim în ce limbă s-au descurcat, că el nu vorbeşte nici română în accepţiunea uzuală a termenului, după cum s-a văzut. Spicuim din ideile de forţă (scuzaţi calamburul):
“Nu înţeleg de ce România nu şi-ar apăra interesele printr-un dialog constructiv cu Moscova, în special în Republica Moldova.”
(Ce credeţi despre bazele militare ale SUA în România?) “Aş zice că România ar trebui să cheltuie mai mult pe rezolvarea de probleme reale, în loc să se pregătească pentru conflicte imaginare”.
(Cum evaluaţi rolul lui Nicolae Ceauşescu în istoria României?) “N-ar fi corect să idealizăm vremurile lui Ceauşescu şi să ignorăm laturile întunecate ale comunismului, dar trebuie să recunoaştem că, indiferent cât de tare ar protesta Progresiştii (?!), asta e perioada care a înregistrat cele mai măreţe realizări din întreaga istorie modernă a României”

E, vedeţi care-i problema cu empatizarea? Îi dai nătărăului atenţie şi pe urmă începe să se ia în serios. Şi apropo, să-i spună cineva că e membru PSD totuşi, deci al Internaţionalei Socialiste: tot interviul lui e presărat cu ironii căznite la adresa “progresiştilor”, a scris Sorin Ioniță, pe Facebook.

Citeşte şi Daniel Ghiță, UMILIT de Marian Godină. Cuvinte grele la adresa deputatului PSD