Daniel Pleşcan, fiul consilierului judeţean din Petroşani, a fost reţinut pentru proxenetism

Fiul unui consilier judeţean din Hunedoara  a fost reţinut pentru proxenetism. El e suspectat că este capul unei reţele de prostituţie cu studente şi chiar cu minore. Ca martor în dosar a fost audiat şi un profesor de la Universitatea din Petroşani, despre care procurorii cred că a întreţinut relaţii sexuale cu tinerele. Alături de fiul consilierului au mai fost reţinuţi alţi doi suspecţi.

04 dec. 2014, 09:43
Daniel Pleşcan, fiul consilierului judeţean din Petroşani, a fost reţinut pentru proxenetism

Daniel Pleşcan, în vârstă de 23 de ani, fiul unui consilier judeţean, a fost ridicat de acasă după mai multe percheziţii făcute în Valea Jiului, informează România TV. Potrivit anchetatorilor, el ar fi condus reţeaua de prostituţie. Mama tânărului susţine că însă că acesta este nevinovat.

Citeşte şi Descinderi la o reţea de proxeneţi din Valea Jiului. Fiul unei consiliere punea studente să se prostitueze

„Este student la Arad, la Facultatea de Drept, anul IV. Eu îi plătesc taxele, eu îl întreţin. Dacă era un om cu bani mă gândesc că ar fi avut apartamente, maşini. Mai mult decât atât, eu îl sunam şi îl verificam. Acolo unde-mi spunea că este acolo era. Organele abilitate să-şi facă datoria”, a spus Dorina Pleşcan, mama tânărului.

Poliţiştii din Hunedoara spun că membrii grupării ar fi racolat mai multe tinere, printre care şi studente de la Universitatea din Petroşani, dar şi două minore, pe care le-au convins să se prostitueze.

Citeşte şi Tânără implicată în reţeaua de prostituţie a lui Sile Cămătaru, MOARTĂ în CONDIŢII SUSPECTE

Fetele ar fi fost plasate, prin intermediul lui Daniel Pleşcan, unor oameni de afaceri, politicieni, dar şi profesori universitari. De altfel, la audieri a fost adus şi un cadru didactic, în calitate de martor.

„Totul s-a intamplat in afara Universitatii, Universitatea nu cred ca poate fi implicata in aceasta chestiune pentru ca omul cu timpul lui liber poate face ce vrea. Daca considera ca poate sa incalce legea este treaba lui”, a declarat Aron Poanta, rector Universitatea Petroşani.

La audieri au fost chemate 15 persoane. În afara fiului consilierului au mai fost reţinuţi doi suspecţi.